Itt a válasz! Tényleg harmatgyenge hollandokkal játszottak döntetlent Szoboszlaiék?

2024. október 14. 13:31

Csank János meghökkentő kijelentésére reagált a Mandinernek egy másik korábbi szövetségi kapitány.

2024. október 14. 13:31
HOLLANDIA labdarúgó-válogatottja
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: Mandiner/Trenka Attila

***

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Csank mester a legutóbb az Európa-bajnokság elődöntőjébe jutó holland válogatott ellen elért 1-1-es végeredményt csalódásként fogadta, hiszen véleménye szerint a magyar nemzeti csapat péntek este elveszített két pontot.

Ezt is ajánljuk a témában

A rutinos szakember azt is hozzátette:

Nem akarok ünneprontó lenni, de minden idők leggyengébb holland válogatottját láttam.

Harmatosak voltak, és ez számomra nagy csalódás. Az első félidő szerintem minősíthetetlen volt részükről...”

Kíváncsiak voltunk: a magyar válogatottat korábban szintén irányító Bozsik Péter egyetért-e rutinos kollégája állításaival?

Bozsik amondó, minden idők leggyengébb holland válogatottjának semmiképpen nem szabad nevezni Ronald Koeman csapatát, hiszen „rendkívül képzett játékosok alkotják, nem véletlen, hogy a magyar válogatott csak egy nagyon szervezett és koncentrált játékkal tudta megnehezíteni a dolgát”.

A jelenleg a közszolgálati sportcsatorna állandó szakkommentátoraként is dolgozó szakember hozzátette: „Nyilván azért fogalmazódott meg Csank János fejében ez a gondolat, mert ő még látta a Neeskens-Rep-Cruyff-Rensenbrink nevével fémjelzett, kétszer is a vb-ezüstéremig eljutó Oranjét. Abban igazat adok neki, hogy ha az egyéniségeket nézzük, akkor láttunk már a jelenleginél több világsztárt felvonultató holland válogatottat, elég csak ha Johan Cruyff, Ruud Gullit, Marco van Basten vagy éppen Robin van Persie nevét említjük. Azt is hozzáteszem: csapatként viszont láttam már ennél jóval gyengébb és reménytelenebb holland nemzeti csapatot is, hiszen például – velünk ellentétben – a 2016-os Európa-bajnokságra ki sem jutottak...”

Természetesen kihagyhatatlan: a Hollandia elleni döntetlen után mit vár Bozsik Péter a hétfő esti, Bosznia-Hercegovina elleni, idegenbeli találkozótól?

„Egy nagyon birkózós mérkőzés lesz, ahol meg kell küzdenünk egy egyszerű futballt játszó, ugyanakkor fizikálisan nagyon erős ellenféllel, másrészt a folyamatos játékra alkalmatlan pálya talajával is”.  

Bozsik Pétert szembesítettük Marco Rossi nyilatkozatával, miszerint a magyar válogatott Zenicában győzelemre játszik majd, de a szövetségi kapitány a döntetlennel sem lenne elégedetlen.

Ezt is ajánljuk a témában

Bozsik úgy véli, „egy kellemetlen játékstílusú csapat otthonában nyilván jó eredmény a döntetlen is, hiszen így valóban magunk mögött tartjuk Dzekóékat. De mivel nem tudhatjuk, hogy alakulnak a további eredmények, úgy hogy jó lenne nyerni! Mindenképpen pozitív dolog, hogy nem vagyunk győzelmi kényszerben, így egy stabil, biztonságos játékkal megverhetjük riválisunkat!”

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. október 14. 15:37
Baszd meg csank én nem tudom te mit néztél, a lábujjaidat számoltad, vagy mi a faszom, ahhoz, hogy a nyolcvan++ percig vezetésben maradtunk, az Árpádházi szentek minden szerencséje felvonult, ez a holland csapat kurvára el tudott volna picsázni minket, ha nincsen kegyetlen mázlink.
galancza-2
2024. október 14. 15:16
méltóság0s vám0s uram, kérlek alássan! Nézz utána h0gy az imád0tt fővadász0d mit ért el a Váccal, Fradival nemzetkőzi kupákban......A vál0gat0ttal igaz h0gy pótselejtezőt játsz0tt, de bár ne jut0ttun v0lna el 0dáig. Amúgy egy nagy0n primitív cs0p0rtban lettünk brutális szerencsével más0dikak. A fővadász0d mindeg azzal a hazugsággal védekezett h0gy a jugók akk0r a világ legj0bbjai kőzé tart0ztak. Akk0r miért kellett pótselejt0zőt játszaniuk?....Az akk0r nem éppen acél0s spany0l0k mőgőtt lettek más0dikak. És a 16 kőzőtt kiestek a VB-n.... A betegesesen imád0tt fővadász0d hány 0lyan játék0st nevelt fel az elmúlt 40 évben,akik legalább h0lland, belga, tőrők, gőrőg, 0sztrák, lengyel kiscapat0kban néhány évig stabil kezdők v0ltak?......... A fővadász futballgyilk0s kretén 40 éve. Brutálisan bünős a f0cink tőnkretételében. A mai napig büszkén hirdeti h0gy nincs szükség vide0elemzőkre, egészségügyi mérésekre,stb.....és fanatikusan kuss0l a s0kévtizedes bundákról ,mixekről.....
Novicsok-5
2024. október 14. 15:09
Szar magyar csapat.
Medici
2024. október 14. 14:40
Csank és Bozsik! A két "sztártréner!" Ha a szakmai tudásuk csak fele annyi lenne mint a pénzéhségük, akkor talán még véleményt is mondhatnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!