Gulácsi a legjobbak között – óriási elismerést kapott a Kickertől a magyar kapus

2024. július 18. 19:06

A német szaklap szerint a labdarúgó-válogatottunk játékosa Manuel Neuernél is jobb volt az elmúlt fél évben.

2024. július 18. 19:06

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

Nem úgy sikerült ez a nyár Gulácsi Péternek, ahogy azt előzetesen remélte. A magyar válogatott kapusa öt gólt kapott a németországi futball Európa-bajnokságon. Mint köztudott, a mieink a harmadik helyen végeztek a csoportjukban a házigazda Németország és Svájc mögött, és végül nem jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. Ami a kluberedményeit illeti, ott nincs oka szomorkodni Gulácsinak. A Kicker félévente rangsorolja a Bundesliga legjobb játékosait, különböző kategóriákra bontva. Az idei nyári számvetést a kapusokkal kezdte a német lap, és a listáján magyar érdekeltség is van – írja a Csakfoci a bulinews.com-ra hivatkozva.

Az RB Leipzig magyar játékosát a Bundesliga harmadik legjobb kapusának nevezték meg, így ő is bekerült a nemzetközi klasszis kategóriába, 

ahol csak Gregor Kobel (Dortmund) és Lukas Hradecky (Leverkusen) előzte meg, míg Manuel Neuer (Bayern München) mögötte végzett. Eggyel lejjebb, a nemzeti klasszis kategóriában Oliver Baumann (Hoffenheim), Kevin Müller (Heidenheim), Michael Zetterer (Werder Bremen), Alexander Nübel (Stuttgart) és Frederik Rønnow (Union Berlin) szerepel. Érdekesség, hogy világklasszisként egy játékos teljesítményét sem értékelte a Kicker, amely mostani összeállításában a 2023/24-es szezon második felét vette figyelembe.

Közben a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) számolt be a közösségi oldalán arról, hogy Gulácsi most náluk edz, s diagnosztikai központjukban végez erősítő gyakorlatokat. A válogatott kapus a Balatonnál tölt néhány napot pihenésképpen az Európa-bajnokság után. Klubcsapatánál, Lipcsében hétfőn kezdődik el a felkészülés, de a futballista addig sem csak heverészik és pancsol, hanem edz is.

„A klubtól minimális programot kaptunk, de én már tudom, hogy mire van szükségem. Gondolkoztam azon, hogy a nyaralóban kialakítok egy konditermet, de itt az akadémián minden feltétel adott, így nagyszerűen megoldhatók az edzések. A lábmunkámra külön hangsúlyt fektetünk, a belső futófolyosó ehhez is ideális. Mindig örömmel jövök ide” – mondta el Gulácsi Péter.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­e­l­­d­ ­­­a­ ­­­s­z­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­­n­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Stingary76
2024. július 18. 19:49
Ja, Dibusz védte ki a válogatottat az EB-re, Gulácsi meg vissza "védte" a válogatottat, ki is estünk. Dibusz 8 meccsen kapott 7 gólt, Gulácsi 3 meccsen 5-öt, amiből 3 lényegében az ő hibája volt.
Tasi János
2024. július 18. 19:23
bravo!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!