Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Sztankovicsozott”, és szabaddá tette magát az edző, akiről a Mandiner megírta, hogy Újpesten kaphat munkát

2024. május 30. 16:30

Szokatlan módon, szezon közben, az utolsó meccs előtt bontott szerződést. Nem a legszebb szerb szokás...

2024. május 30. 16:30
null

Nyitókép: Facebook/Shababalahlidubaifc

***

Mint beszámoltunk róla, az Újpest FC javában keresi az új vezetőedzőjét, miután nem marasztalta a tavasszal kinevezett Mészöly Gézát. Több hazánkban is ismert jelölt vagy önjelölt neve is szóba került a napokban a médiában, közülük a Nyíregyházát az élvonalba juttató, Fradi-kötődésű Tímár Krisztiánnal kapcsolatban klubja jelezte, számít rá, egyébként sem érkezett megkeresés a Szparihoz. A Fehérvári Bartosz Grzelak a kezdeti bukdácsolás után jól, egyenletesen teljesített a negyedik helyre befutó székesfehérváriaknál, meglepetés lenne, ha most váltana.

Ezt is ajánljuk a témában

Viszlát, Dubaj!

Annál kevésbé volna váratlan a Mandiner által jövendölt Marko Nikolics Újpestre szerződése. Az érkezésének valószínűségét növeli, hogy – ahogy Dejan Sztankovics a Ferencvárosnál – az utolsó bajnoki mérkőzés előtt szerződést bontott az emírségekbeli Shabab al-Ahlival. A 44 éves szerb szakember közös megegyezéssel távozik, s az utolsó, immár tét nélküli találkozón sem ő ül majd a kispadon. Pedig nem lehet azt mondani, hogy ne teljesített volna jól: már biztosan a második helyen zárja a bajnokságot, emellett megnyerte a Szuperkupát. 2023 nyarán vette át a szerb, brazil és argentin focistát is alkalmazó csapatot, 31 tétmérkőzésen ült az együttes kispadján, ezeken átlagosan 1.97 pontot szerzett.

Vár Budapest

Marko Nikolics számára nem lenne ismeretlen terep Magyarország: 2018-ban bajnokságot nyert a székesfehérvári csapattal, majd a következő idényben az Európa-liga csoportkörébe jutott, majd 2019 novemberében, 120 meccs után távozott. Utána egy évet az orosz bajnokságban szereplő Lokomotív Moszkvánál dolgozott, amellyel elhódította az Orosz Kupát. Székesfehérváron együtt dolgozott az Újpest jelenlegi főtanácsadójával, Kovács Zoltánnal.

Az Újpest FC hivatalos oldalán csütörtök délután még Mészöly Géza búcsúinterjúja a nyitó hír, lehet, hamarosan az új edzőt is bemutatják a Megyeri úton...

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!