Jürgen Klopp beolvasott a Manchester Unitednek, és még az Arsenalnak is jutott belőle (videó)

2024. április 08. 16:29

A Liverpool menedzsere csalódott volt a 2-2-es döntetlen után, tanácsot is adott az ellenfélnek. A listavezető Ágyúsoknak megelőlegezett egy újabb győzelmet.

2024. április 08. 16:29
null

Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

***

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek, miután értékes pontokat veszített, és az első helyről is lecsúszott a Liverpool FC. A vasárnap, a Manchester United otthonában elért 2-2-es döntetlen csalódás a Marsey-partján, főképp a mutatott játék alapján. Szoboszlai Dominikék 62 százalékban birtokolták a labdát, jóval többször kísérleteztek gólszerzéssel, mint a házigazdák (28-9), akik azonban sokkal hatékonyabbnak bizonyultak (5 kaput eltaláló próbálkozás, 55%, a Liverpoolé 7, azaz 25%).

Ezt is ajánljuk a témában

Klopp-kritika

Jürgen Klopp természetesen nem is volt elégedett a csapatával, ugyanakkor nem állta meg, hogy odaszúrjon a meccs túlnyomó részében passzív ellenfélnek. Szerinte ezzel a hozzáállással a tabella élére ugrott Arsenal ellen nem lesz esélye.

Az Arsenal egy jó csapat. Ha a Manchester United úgy játszik, mint ma, a londoniak meg fogják verni. Ebben 100%-ig biztos vagyok

– fakadt ki Jürgen Klopp. Hogy igaza lesz-e, csak májusban,az utolsó előtti fordulóban derül ki az Old Traffordon.

Parázs párharc

A Liverpool a nyáron távozó menedzsere azzal is tisztában van, a saját hibáikkal (Quansah gólpasszt adott Bruno Fernandesnek) helyzetbe hozták az Unitedet, ugyanakkor tény, hogy a két város közelsége és a két klub tradicionális rivalizálása miatt ez a párharc mindig kitüntetett figyelmet kap, ami nem könnyíti meg a Liverpool dolgát. 

Nekünk sokkal nehezebb, mint az összes többi csapatnak. Általában ha az Unitedhez látogatsz, az emberek egy kicsit többet vagy egy kicsit kevésbé törődnek vele, de 

amikor mi jövünk, magától értetődő módon egy másik, kiemelt összecsapásról van szó, szóval ez trükkös. 

Elég jól kezeltük, most játszottunk két meccset, szereztünk egy pontot, és kiestünk az FA-kupából. Mégis amióta itt vagyok, nem hiszem, hogy valaha is úgy uraltuk a meccset ellenünk, mint most” – elemzett Jürgen Klopp.

Tegyük hozzá, hogy decemberben a hazai bajnokin (0-0), tehát háromból egyszer sem tudta legyőzni a Liverpool a Manchester Unitedet. 

Ki lesz a befutó?

A Premier League továbbra is háromesélyes: 7 fordulóval a zárás előtt azonos ponttal áll az élen az Arsenal és a Liverpool (az ágyúsok gólkülönbsége 9-cel jobb), egy ponttal követi őket a címvédő Manchester City. Ami az utolsó fordulók sorsolását illeti, a nagy trió tagjai már nem játszanak egymás ellen! Az Arsenal fogadja még a Chelsea-t, megy az említett Manchester Unitedhez és a Tottenhamhoz is. A Liverpool még négyszer játszik majd –  közte a városi rivális Evertonnal – idegenben, a Manchester City-re leginkább a londoni, Tottenham elleni fellépés jelenthet igazi veszélyt, amúgy verhető csapatokkal találkozik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. április 08. 18:04 Szerkesztve
Europa Ligát megfogják nyerni, ha nem a Leverkusent kapják ki. Milan veri a Rómát, Benfica a Marseillet, Leverkusen a WH-t. Ha a Levert összesorsolják a Milannal, szerintem Lever továbbjut de Pool is a Benfica ellen és az kemény döntő lenne, mivel már csak azért is megmutatják, nem adják és nem is akar Xabi a Poolhoz menni. Szerencsésebb lenne elkerülni őket, az meg csak úgy lehet, ha valamelyik kipottyan. A PL 1. Helyezés tegnap elúszott sajnos, ezt tudja mindenki, mert nem a Cityt kell figyelni, hanem az Arsenalt, ami most a legstabilabb, ezt Klopp is elismerte valahol, mikor a MU meccsről nyilatkozott. Az Arsenal a véghajrában nem fog hibázni, mert nem 2 kiscsikót tesz védelembe! Ott volt Konate és Tsimikas, ha Anderson bemegy középre Virgil mellé, biztosabb védelem lett volna! Szóval nem a jókat hozta le, azokat akiknek ott volt a lábukban a gól esélye! Klopp hibázott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!