„Orbánnak köszönhetően első helyen a magyarok” – válogatottunk játékát dicséri, a sajátjukét szidja a szerb média

2023. szeptember 08. 17:56

A szerb lapok igencsak elégedetlenek válogatottjuk teljesítményével.

2023. szeptember 08. 17:56
Belgrád, 2023. szeptember 7.
Loic Nego, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi csapat szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzés után a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. A magyar csapat 2-1-re nyert.
MTI/Czeglédi Zsolt

„Orbánnak köszönhetően első helyen a magyarok” – írja magyar válogatott által 2:1-re megnyert Eb-selejtező következményéről a szerb köztelevízió portálja, amely itt nem a magyar miniszterelnökről, hanem Willi Orbánról beszél, aki szerbek elleni győztes gólunkat szerezte. A magyar labdarúgó-válogatott ezzel az idegenbeli győzelemmel megerősítette vezető helyét az Eb-selejtezők G csoportjában. A szerbek pedig továbbra is 7 ponttal állnak a második helyen. A mérkőzés médiavisszhangjáról az Origo és a Nemzeti Sport közölt összeállításokat, ezekből idézünk. 

„Varga Barnabás a 34., Willi Orbán pedig a 36. percben lőtt gólt, és a szerb védelem egyik esetben sem reagált, sem Vargát, sem Orbánt nem akadályozták meg a lövésben”  – folytatja a szerb közszolgálati média. A legnagyobb példányszámú szerb sportlap, a Szportszki zsurnal „Dibusz megnehezítette a sasok útját” címmel közölt tudósításában úgy fogalmaz, 

„A magyarok győzelmével ért véget a csoport rangadója, így ők maguknak megkönnyítették, a „sasoknak” pedig megnehezítették a németországi tornára való kijutásukat. 

Szerbia megszerezte a vezetést, s úgy tűnt, jó úton jár, azonban a magyarok a 34. és a 36. percben levezényelt villámháborúval a javukra fordították a mérkőzést. Hiába játszott fölényben a vendéglátó válogatott a második félidőben, a kiváló Dibusz mindent védett, aminek köszönhetően aranyat érő három pontot szerzett a csapatának”. 

„Újabb pofon Szerbiának: Magyarország fordított és az első helyen várja a folytatást” – címmel közölt cikket a Nova nevű portál, amely szerint a szerb válogatott folytatta a gyenge szereplését a 2024-es Európa-bajnokság G-csoportjában (emlékeztetve, hogy a szerb válogatott legutóbbi, bolgárok ellen játszott meccsen az utolsó pillanatban mentett pontot), s a folytatásban alaposan meg kell izzadniuk, hogy kiharcolják a jövő évi tornán való szereplést.

A Blic című napilap honlapján azt írja, hogy a magyarok két perc alatt megmutatták a „sasoknak” és Pikszinek, hogy Szerbia nincs olyan közel az Eb-hez. „Szerbia az Európa-bajnokság selejtezőjében egy nagyon fontos mérkőzést veszített el, méghozzá Belgrádban. 

Nem a magyar válogatott volt a mérkőzés esélyese, de Rossi kiválasztottjai jobbak voltak, és 2–1-re nyertek, méghozzá úgy, hogy két perc alatt fordítottak”

 – írja a lap. A Blic szerint a csorbát Litvániában kell kiküszöbölnie a szerb csapatnak, mert ha nem rúgunk gólt, és Magyarország ellen ez történt (hiszen a szerbek egy öngóllal kerültek előnybe). akkor a támadásukban valami nem működik. A lap szerint a szerb válogatott a második félidőben sokkal jobban játszott mint az elsőben, de nem tudtak gólt szerezni, de ezen a szinten viszont már nem lehet csak 35-40 percet jól játszani, és az első félidőben látható volt, hogyan nem kell. 

A legnagyobb példányszámú szerb napilap, az Informer szerint két perc rövidzárlat miatt kaptak ki a szerbek. A gyorsan megszerzett vezetés miatt fél lábbal már a németországi Európa-bajnokságon volt a szerb válogatott, de győzelmi álmuk két perc alatt szertefoszlott – írja a lap, amely katasztrófának nevezi a mérkőzés eredményét, és kiemeli, hogy a válogatottnak győznie kell a litvánok ellen, hogyha életben szeretné tartani a reményeit, hogy kijusson az Eb-re.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2023. szeptember 12. 22:11
Remélhetőleg Orbán hamar kiheveri a csehek elleni sérülést. Beverte mint szájernak a kaleta .😅😅😅
letsgobrandon-2
2023. szeptember 09. 03:35
Minden moslékot elcserélnék egy Nego Lajcsira,,, isten áldja meg a kis komát .D
galancza-2
2023. szeptember 09. 02:56
Maximálisan tisztelem Rossit, de a legnagyobb magyar Bernd Storck! Persze Csurka István után! Éljen Orbán Viktor!
Kozmosz
2023. szeptember 09. 01:04
Ez a fickó debreceni nem? Szépen lebarnult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!