Veszélyben Szoboszlai helye a Liverpool kezdőjében? – rekordösszegért igazolhat új középpályást a klub

2023. augusztus 11. 12:46

A Liverpool 110 millióért igazolhatja le a Brighton középpályását, aki ennyi pénzért biztosan nem a kispadra érkezik. Vajon az ecuadori Moises Caicedo miatt kiszorulhat a csapatból Szoboszlai?

2023. augusztus 11. 12:46

Az átigazolási ügyekben mindig jól értesült Fabrizio Romano információi szerint a Liverpool FC megegyezett a Brighton csapatával és a labdarúgó ügynökével az ecuadori középpályás, Moises Caicedo átigazolásáról. Az olasz újságíró értesüléseit mai sajtótájékoztatóján a 'Pool' vezetőedzője, Jürgen Klopp is megerősítette, ám azt nem tudta megmondani, mikor kerül sor az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokra. 

Az üzlet  megkötéséhez ezek szerint már csak az orvosi és a hivatalos dokumentumok aláírása szükséges. 

A Liverpool egyébként a Chelseavel versengett a játékosért, és még csütörtök éjszaka is tartott a licit. A londoni kékek 100 millió eurót ajánlottak, de a Liverpool 10 millióval feléjük licitált, így végül brit átigazolási rekordot jelentő 110 millió euróért szerezheti meg a játékost.

FRISSÍTÉS: Időközben Fabrizio Romano és a SKY sports arról adott hírt, hogy a Chelsea mégsem mondana le a labdarúgóról, ezért a kékek és a vörösök licitháborúja tovább folytatódhat. 

Érdekesség, hogy Klopp korábban, amikor Paul Pogba 2016-ban 100 millió euróért igazolt a Juventustól a Manchester Unitedbe, kiábrándultan nyilatkozott a labdarúgás elüzletiesedésével kapcsolatban. „Amennyiben ez a labdarúgás, nekem nincs helyem benne, nem akarok ebben dolgozni” – mondta akkor a német, aki most, hogy szembesítették korábbi szavaival úgy fogalmazott: „Minden megváltozott. Hogy tetszik-e? Nem. Rájöttem-e, hogy tévedtem? Igen. Így megy ez”. 

 

Veszélyeztetné-e Caicedo szerződtetése Szoboszlai pozícióját?

A Liverpool ekkora az összegért biztosan nem a kispadra szerződteti az ecuadori játékost, viszont a Liverpoolnak hat középpályása is van jelenleg, azaz valaki biztosan hátrébb szorul majd. De veszélyezteti-e védekező- és középső középpályás poszton egyaránt otthonosan szereplő Caicedo érkezése Szoboszlai Dominik helyét a Liverpool kezdőjében? A kérdés azért is jogos lehet, mert a felkészülési időszakban kiderült, hogy Jürgen Klopp a válogatottban és korábbi csapataiban is játszott támadó pozíciótól eltérő szerepkörben szeretné játszatni Szoboszlait. 

A Liverpool edzője az úgynevezett 8-as poszton látja legjobbnak a magyar játékost, amely egy a védekezésben és a támadásban egyaránt szerepet vállaló középső középpályás szerepkört jelent. 

Elvileg tehát Szoboszlai és Caicedo posztriválisok is lehetnének, 

ám az ecuadori alapvetően védekezőbb típusú játékos, így a Liverpool 3-box-3 játékrendszerében valószínűleg a középső középpályásoknál egy sorral hátrébb szereplő bal oldali védekező középpályás poszton játszhat majd. 

A Liverpool várható játékrendszere a 2023/2024-es idényre
A Liverpool várható játékrendszere a 2023/2024-es idényre
Forrás: Hegedűs Henrik

A jobb oldali védekező középpályás posztján bérelt helye van a csapat egyik sztárjának, a nemrég csapatkapitány helyettesnek-kinevezett Trent Alexander Arnoldnak, így itt csak az ő kiesése/pihentetése esetén kaphat más szerepet. A bal oldali védekező középpályás posztján jelenleg Thiago Alcántara mellett a mindössze 18 éves spanyol, Stefan Bajcetic és Curtis Jones szerepelhet. Thiago ugyan rutinos, ám 32 évesen, sérülésekkel terhelten túl van pályafutása zenitjén, a spanyol még fiatal, Jones pedig eredetileg támadóbb szerepkörben játszik, akár a vele egyidős Szoboszlai posztján is szerepelhet, bár a magyarnál gyengébb játékos. 

Caicedo biztosan jobb mindhárom említett labdarúgónál ebben a szerepkörben, legvalószínűbb, hogy direkt ide igazolta a klub.

Nem mellékes, hogy Szoboszlai Dominik univerzális játékosként számos egyéb poszton – jobb- és balszélsőként, támadó- és védekező középpályásként, sőt akár centerként – is bevethető, így ha Caicedo játszana középen – aminek kicsi az esélye –, Klopp, aki így számos variációs lehetőséggel rendelkezik, találhat neki helyet a kezdőben. 

Kloopp egyébként a napokban a felkészülési meccseken szerzett benyomásairól és a játékosokkal kacsolatos terveirről nyilatkozva úgy fogalmazott, „A fiatalok éltek a lehetőséggel, megmutatták magukat – már vagy egy hete mondtam nekik az öltözőben, hogy sok fiatal játékost láttam már a pályafutásom során, de ez a csoport valami egészen különleges...(..) ha ezek a fiúk a következő szezonban is főszerepet játszanak, akkor gondban leszünk, de a megfelelő időt meg is adjuk nekik. Domra (Szoboszlai) és Harveyra (Elliott) például nyilvánvalóan számítunk, ez teljesen egyértelmű”. A csakfoci.hu által idézett nyilatkozat és az, hogy a klub a magyar válogatott csapatkapitányával mutatta be a csapat harmadik számú idegenbeli mezét, mindenképp biztató lehet Szoboszlai számára. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner grafika

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
daermon
2023. augusztus 11. 21:33
Kár volt így sietni... Közben sajnos az idő túlhaladta a hírt :(
bölcsuhú
2023. augusztus 11. 15:24
A szerző szerint hány középpályás hely és hány középpályás játékos van egy fociklub keretében?
ujujuj
2023. augusztus 11. 14:09
Kedves mandi, ezt a cikket át kellene nézni, mert olvashatatlan a sok helyesírási hibától.
c-critical
2023. augusztus 11. 14:06
Illetve minőségben Curtis Jones és Bajtecic NEM alkalmas arra, hogy a Liverpoolban kezdjen, azon a poszton átszott ugye Fabinho, és Thiago, utóbbit azért nem látjuk már hónapok óta, mert valóban folyamatosan sérült. Szóval Caicedo ott fog játszani, amennyiben leigazolják. Ha nem siker leigazolni, akkor Lavia lesz a következő célpont, aki 55-60 millió font körüli játékos, de ahogy szorítja az idő a Poolt, úgy fog felstrófoloódni az ára, mert mindenki tudja, hogy jelenleg a Liverpoolban óriási szükség van egy védekező középpályásra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!