47 gólos meccs – a férfiak után a női pólósok is megverték Japánt

2023. július 18. 13:36

Kanada elleni egygólos győzelem után most öttel nyert Bíró Attila csapata.

2023. július 18. 13:36
null

A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 26-21-es győzelmet aratott a házigazda japán csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában. Ahogyan hétfőn a férfi csapat, úgy a keddi találkozón a nők is a harmadik negyedre őrölték fel ázsiai riválisukat, akik a félidőig kifejezetten jól tartották magukat.

Bíró Attila együttese ezzel százszázalékos maradt és ha csütörtökön a papírformának megfelelően legyőzi az új-zélandi csapatot, közvetlenül a negyeddöntőbe jut. A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

Az már a vasárnapi holland-spanyol meccsen – amelyet a németalföldiek egy góllal behúztak – eldőlt, hogy a négy közé jutásért minden valószínűség szerint a mumusnak számító spanyolokkal kell megmérkőznie Gurisatti Grétáéknak.
(MTI/Mandiner)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2023. július 18. 15:58
Gratulálok. Jó kezdés. Jó lenne végre, egy világbajnokságon mindkét csapatot egyszerre dobogón látni.
need-info
2023. július 18. 15:21
Hajrá magyarok!
JohnnyBeGood
2023. július 18. 14:55
Csak szerényen. A győzelmi értéke nulla pont.
Egyszeriember
2023. július 18. 13:46
Szép volt, lányok, gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!