A Kecskemét a Groupama Arénában is megtréfálta a bágyadt Fradit!

2023. február 18. 19:16

Amire még egy évvel ezelőtt sem gondoltunk: a Ferencváros és az újonc Kecskemét - mint a tabella első két helyezettje - játszotta a forduló rangadóját – amely nem akármilyen meglepetéssel ért véget…

2023. február 18. 19:16
null
Vámos Tamás

Ismert a lila-fehérek ősszel alaposan megtréfálták a bajnokcsapatot, hiszen 2-0-ra legyőzték őket. A Fradi összeállítása alaposan megváltozott a legutóbbi, Kisvárda elleni mérkőzéshez képest (főleg a védelem), a kecskemétieknél pedig természetesen ott volt az őszi mérkőzés hőse, a két gólt szerző Nagy Krisztián. Karakó Ferenc FIFA-játékvezető kezdő sípszavára a következő összeállításban kezdtek a csapatok:

FTC: Dibusz – Wingo, Kovacevic, S. Mmaee, Pászka – Esiti, Vécsei – Zachariassen, Marquinhos, Traoré – R. Mmaee

KTE: Varga Á. – Nagy K. Szabó A. Rjasko, Belényesi, Zeke – Katona B. Vágó, Szuhodovszki, Banó-Szabó – Horváth K.

Érdekesség: a vendégek kapusa, Varga Ádám és a lilák házi góllövőlistáját vezető Katona Bálint a Fradi kölcsönjátékosaiként futballoznak a Bács-Kiskun vármegyei székhelyen.

A mérkőzés előtt a hazaiak mestere,

(a másik fiaskó Mezőkövesden - 2-1 - érte Zachariassenéket).  

A 9. percben láthattuk az első Fradi- helyzetet: a tavaszi idényben remek formában futballozó Marquinhos beadása a kecskeméti védőkről Esiti elé pattant, és a nem éppen a technikás játékáról híres középpályás egy remek csellel tisztára játszotta magát, ám 17 méteres lövését szögletre blokkolta a KTE-védelem.   

A Fradi mezőnyfölényét jól jellemezte: az első 20 percben hat szögletet is elvégezhetett a balhátvéd, Pászka Loránd, ezek közül az ötödik volt a legveszélyesebb: a beívelést az előrehúzódó Samy Mmaee alig fejelte a hosszú sarok mellé.

A 25. percben Esiti remekül ívelt a leshatáron kilépő Ryan Mmaee elé, ám a marokkói támadó gyenge fejesét könnyedén védte Varga Ádám. Rögtön ezután Marquinhos kapott labdát a kecskeméti védelemtől, ám a brazil hiába lépett ki egyedül, a hosszú sarok mellé gurított.

A 35. percben villant először a sárga lap Karakó Ferenc játékvezető kezében: a sorozatosan szabálytalankodó Vágó Levente ezúttal Marquinhost vitte a földre.

Rögtön ezután már megszerezte a vezetést a Ferencváros. A 37. percben Samy Mmaee tökéletesen ívelte előre a labdát, és a meglepően egyedül bemozgó Adama Traoré a rendkívül rosszul kimozduló Varga Ádám elől a kapuba fejelt. Ferencváros – Kecskemét 1-0!

Megjegyzendő: nem sokkal e jelenet előtt a KTE mestere, Szabó István éppen arra kérte a kapusát, hogy bátrabban mozduljon ki a beadásokra…

Azért néha a kaput is eltalálták a játékosok... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Azért néha a kaput is eltalálták a játékosok... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Alaposan megzavarta a bekapott gól a bajnokság meglepetéscsapatát, hiszen 20 másodperc múlva kis híján újból kapituláltak: Nagy Krisztián rendkívül rosszul adta haza a labdát, Ryan Mmaee elcsente a labdát, de a kifutó Varga kapust nem tudta kicselezni, aki az utolsó pillanatban megszerezte a labdát.   

A 40. percben Pászka ívelt előre tökéletesen, a fiatalabbik Mmaee testvér ezúttal kapásból próbálkozott, de Varga Ádám bravúrral szögletre hárított.

A 41. percben tűzijátékot rendezett a Fradi a kecskemétiek tizenhatosán belül: Traoré lövése még lepattant a védőkről, a labdát végül Marquinhos tolta Henry Wingo elé, az amerikai légiós 14 méterről szúrta rá, amely a jobb oldali kapufáról pattant ki a mezőnybe.  

A félidő egy újabb kecskeméti figyelmezetéssel zárult: Horváth Krisztofer kapta Pászka Loránd gáncsolásáért.

SZÜNET UTÁN

Meglepetésre a Kecskemét szorította a saját térfelére a Ferencvárost, ezt jelezte az 52. percben elvégzett első KTE-szöglet.

Szuhodovszki Soma hátragurítását két csapattársa is elengedte, középen érkezett Horváth Krisztofer, aki 20 méterről a kapu jobb oldalába bombázott – a földbe gyökerezett lábbal álló Dibusz Dénes mozdulni sem tudott a labdára. Ferencváros - Kecskeméti TE 1-1!

Az 55. percen egy szabadrúgással válaszolt a Fradi: Pászka 23 méteres, megpattanó lövését csak másodszorra kaparintotta meg Varga Ádám.

Nem volt meglepő, hogy beleerősített a Ferencváros: az 57. percben Vécsei Bálint cselezett befelé, ballal gyönyörűen tekerte rá, Varga bravúrral ütötte szögletre a labdát.   

Az 59. percben már a harmadik kecskeméti játékos kapott lapot: a szünetben beállt Nikitscher Tamás érdemelte ki, miután rossz ütemben csúszott be Zachariassennek.

S ezzel még nem volt vége: a 65. percben Nagy Krisztián kapott sárgát, mert földre vitte Pászka Lorándot, akit „jutalomból” le is cserélt Sztanyiszlav Csercseszov; érkezett a Fradiban debütáló Nikolaj Fredriksen,.a dán támadó rögtön egy veszélyes beadással nyitott, végül a Kecskemét jöhetett kirúgással.

A kép csalóka: nem került padlóra (avagy a gyepre) a Kecskemét! Fotó: MTI/Kovács Tamás
A kép csalóka: nem került padlóra (avagy a gyepre) a Kecskemét! Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 66. percben Samy Mmaee lett az első FTC-futballista, aki sárga lapot kapott: egy „labda-baba” szituációt követően Tóth Barna került a földre. És a marokkói védő meg is köszönhette Karakónak, hogy két perc múlva nem állította ki második figyelmeztetéssel, ugyanis a félpályánál hátulról átölelte a nyurga vendégtámadót, és addig ráncigálta, míg a vezetőbíró nem állította meg a mérkőzést.

a labda Nikitscher elé került, aki 15 méterről lőtte rá, a labda az önfeláldozóan bevetődő Traoréban akadt el, majd nagy nehezen felszedte a labdát Dibusz. Rögtön ezután Szabó Alex kapott sárga lapot, miután felvágta a meglóduló Marquinhost.

És a 92. percben a Kecskemété volt a meccslabda! Dibusz rossz kigurítását Tóth Barna csípte el, egy visszacselt követően, 18 méterről alig csavarta kapu fölé a labdát! Közvetlenül ezután Zachariassen lövése a csereként beállt Szalai Gáborban akadt el.

A meccs slusszpoénja: a 94. percben Sztanyiszlav Csercseszov is feliratkozott a lőlapra: reklamálásért ő is megkapta a sárga lapját Karakó Ferenctől, aki nem sokkal később le is fújta a meccset, így maradt a végeredmény: Ferencváros – Kecskemét 1-1!

Nyitókép Adama Traoré vezetőgólja után nem sokan gondolták volna a Fradi-táborból, hogy pontvesztés lesz a történet vége Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2023. február 21. 22:57
Magyar Kecskemét, hajrá!
states
2023. február 21. 20:28
Ha jól látom, a Fradiban annyi volt a magyar, amennyi külföldi a Kecskemétben. Már csak ezért is hajrá Kecskemét.
anegy_
2023. február 18. 21:33
Ez éppen csak ennyi! Ébresztő!!!!!!!! Hajrá F r a d i!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!