A Bang & Olufsen és a Gamfratesi közös tervezésében megérkezett az új Beosound A5

2023. május 25. 0:00
Lerántották a leplet az új Beosound A5 hangszórókról, melyek nem csak a hangzásukkal, hanem a skandináv és mediterrán stílusjegyeket ötvöző formavilágukkal is kitűnnek a mezőnyből.

A dán-olasz terveződuóval, vagyis a GamFratesi stúdióval közösen tervezett Bang & Olufsen Beosoundo A5 a rendkívüli dizájn mellett magával ragadó hangzásvilággal, gondos és precíz kivitelezéssel, és mostanra a márka védjegyévé vált időtállósággal, valamint rendkívül hosszú élettartammal is rendelkeznek.

A HANGSZÓRÓ, AMIT AZ ELLENTÉTEK INSPIRÁLTAK

A Bang & Olufsen legújabb csúcskategóriás hordozható hangszóróját az ellentétek ihlették. A Beousound A5 úgy őrizte meg a vállalat filozófiáját régóta jellemző időtlen dizájnt, hogy közben hangzásvilágával a jövő elvárásainak próbál megfelelni. A GamFratesi csapatával közösen tervezett hangszórók erőteljesen kötődnek a skandináv esztétikához, ám mégis olyan egyedi sajátosságokkal rendelkeznek, melyeket lehetetlen összekeverni más hangszórókkal.

A Beosound A5 két színváltozatban érhető el. A természetes alumínium verzió papírszövettel befont előlapja és a világos tölgyfából készített fogantyúja a skandináv tengerpartok laza, ám mégis elegáns hangulatát idézi, míg a sötét tölgyfa burkolattal és pánttal kombinált fekete antracit változat a téli erdők atmoszféráját eleveníti meg. Mindkét változat remekül mutat az otthoni és a kültéri használat során is, a legkülönfélébb körülmények közt is megtestesítik a skandináv dizájn exkluzivitását.

AZ ÚJRAGONDOLT BANG & OLUFSEN IKON

A Beosound A5 az a hangszóró, ahol az otthoni és a hordozható zenehallgatás találkozik. Az erős, tölgyfából készített fogantyú lehetővé teszi, hogy a hangszórót egyik szobából a másikba vigyük magunkkal, miközben az IP65-ös víz és porállóságának köszönhetően a zene nem áll meg az otthon küszöbénél, a Beosound A5 hangszóró ugyanis bármilyen kültéri kaland során is hű társunk maradhat. Egyetlen töltéssel több mint 12 órán át képes varázslatos hallgatási élményt biztosítani, a felső panelbe épített vezetéknélküli telefontöltővel pedig egyértelműen a Beosound A5 a Bang & Olufsen kínálatának legsokoldalúbb hangszórója. Egy tökéletes hordozható társ, melyet a letisztult irányítópanelről és a hivatalos Bang & Olufsen applikációból is vezérelhetünk.

A Beosound A5 lágy vonalvezetése és természetközeli anyaghasználata az 1961-ben bemutatott Beolit 607 formavilágát idézi meg. A Beolit 800 és a Beolit 1000 tikfa borítását eredetileg Jacob Jensen álmodta meg a '70-es évek elején, ám még közel 50 év távlatában is komoly hatást gyakorolt a GamFratesi csapatára a Beosound A5 tervezése során.

Fotó: Bang & Olufsen

ERŐTELJES, PONTOS ÉS HORDOZHATÓ

A Beosound A5 a Bang & Olufsen jelenlegi kínálatának a legnagyobb teljesítményű hordozható hangszórója, mely bárhová is kerül, garantálja a lenyűgöző hangzást. A négyutas hangsugárzó rendszerének köszönhetően a legnagyobb termeket is képes betölteni a dinamikus hangzásával, hiszen a külső borítása mellett a belső technológiája is egy kisebb mérnöki csoda.

Míg a dizájn szempontjából a Bang & Olufsen Beolit sorozatától merítettek inspirációt a Beosound A5-höz, addig technológiái oldalról a kiváló hangminőséget kínáló Beolab 90 és 50 Hi-Fi hangfalak jelölték ki az alapokat. Így például a Beolab sorozattal bemutatkozó innovatív Beamforming technológia is megtalálható mostantól a Beosound A5-ben, amely páratlan pontossággal irányítja a hangsugárzókat, hogy a zenehallgatás során minden körülmények közepette azt a hangzást kapjuk, amit a művészek megálmodtak. Már rögtön az első használt után egyértelművé válik, hogy a Beosound A5 olyan hangzást biztosít, ami messze túlmutat azon, amit egy hordozható hangszórótól elvárhatnánk.

A MÚLT ÖRÖKSÉGE, A JELEN TECHNOLÓGIÁJA, A JÖVŐ INNOVÁCIÓJA

A Bang & Olufsen híres a tartós és időtlen termékeiről, melyek közül a Beosound A5 sem kivétel. Sőt, az időtlen megjelenése mellett a hangszóró moduláris kialakítású, így könnyen karbantartható és javítható, hogy az élettartamát jelentősen ki lehessen tolni egy új eszköz vásárlása helyett.  A Bang & Olufsen ráadásul a jövőben sem áll le a cserélhető előlapok gyártásával, úgyhogy az újabbnál újabb anyagokkal színekkel a Beosound A5 mindig is képes lesz együtt változni a vásárló stílusával és személyiségével.

A Bang & Olufsen Mozart szoftveres platformjának hála a Beosound A5 élettartama túlmutat még a gondos precizitáson és a moduláris tervezésen is. A Mozart platform hosszú éveken át biztosítja majd a lehető legújabb frissítéseket, úgyhogy a hangzással, a kompatibilitással és az új funkciók beépítésére garantáltan nem lesz panasz a jövőben sem. A Beosound A5 számára adott a lehetőség, hogy az innovatív technológiákkal majd úgy fejlődjön együtt, hogy képes legyen teljesen új, a jövő elvárásainak megfelelő hallgatási élményt nyújtani.

A JÖVŐ SZTEREÓJA

A Beosound A5 sokoldalúsága nem csak a formatervezésben és a kivitelezésben, hanem a szoftveres oldalról is érezhető. A hangszóró önmagában is használható, ám a Mozart platform segítségével könnyedén egy sztereó rendszerré kapcsolhatunk össze két Beosound A5-öt, vagy bármilyen Mozart-kompatibilis hangszórót a Bang & Olufsen portfóliójából. Sőt, a hangszóró egyszerűen integrálható a Bang & Olufsen okos otthoni rendszerébe, így egyetlen gombnyomással egy lenyűgöző multiroom élményt hozhatunk létre.

Ami pedig a jövőt illeti, az Ultra-Wide Band bemutatása olyan új funkciók előtt nyithatja meg az utat, mint például a Proximity Pairing, mely újabb szintre emelheti a kapcsolati lehetőségeket. A Proximity Pairing a lenyűgöző sztereóélmény eléréséért automatikusan képes lesz összecsatlakoztatni két Beosound A5-öt, ha a hangszórók közel kerülnek egymáshoz. Mindezek mellett a hangszórók jelenleg is kompatibilisek a legnépszerűbb megoldásokkal, így például a Beolink Multiroom, az Airplay 2, a Chromecast, a Spotify Connect és a Bluetooth 5.2 sem jelent nekik kihívást, bármilyen környezetben képes helytállni.

A termékek megvásárolhatóak az alábbi partnereinknél:

Bang & Olufsen.

220volt Magyarország.

Denon Store.

 

(X)

Fotók: Bang & Olufsen