Merkel féligazságai

2018. július 11. 18:32
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

A német kormány nyilatkozatainak a következménye, hogy 2015 szeptember elején a tömeg gyalog indult el Budapestről Németország felé.

Magyarország és Ausztria kérte, hogy Németország fogadja be a Keleti pályaudvartól az autópályán Németország felé elindult tömeget.

Valójában a német kormány nyilatkozatainak a következménye, hogy 2015 szeptember elején a tömeg gyalog indult el Budapestről Németország felé. Augusztus végén ugyanis véletlenül »kiszivárgott« a német bevándorlási hivatal »Minden szírt befogadunk!« kör-emailje és onnantól minden migráns szírnek vallotta magát.

A déli magyar határon regisztrált migránsoknak a sugárirányú magyar vasúthálózat sajátosságai miatt Budapest érintésével kellett volna a (debreceni, bicskei vagy körmendi) befogadó állomásokra utazniuk, ám ők nem működtek együtt a magyar hatóságokkal, hanem önkényesen sátortábort vertek a Keleti pályaudvar előtt. Abban reménykedtek, hogy valahogy feljutnak a Bécsbe induló vonatok valamelyikére, vagy az embercsempészek segítségével jutnak át a nyugati határon.

A feltorlódott tömeget egy provokáció is lázba hozta: Augusztus 31-én a német közszolgálati ARD bécsi stúdiójára hivatkozva egy twitter-üzenet azt közölte, hogy Berlin különvonatokat küld a szírekért Budapestre. A hírt hamar cáfolták.

Merkel ekkor mondta el »Wir schaffen das!« mondatát, és egy szeptember 5-én megjelent interjújában ezt úgy fokozta, hogy a német alaptörvény nem ismer a menekültek befogadásánál felső létszámkorlátot. Ezek a szikrák gyújtották be a tömeg elégedetlenségét, és indították el a jobb életet kereső migránsokat Merkel fényképével a kezükben Németország felé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre