Kylie Minogue bűbájos volt, csak keveset kaptunk belőle

2024. augusztus 08. 12:26

Az idei Sziget Fesztivál egyik nagy durranásának szánták az ausztrál popikont, aki végig mosolyogta, táncolta a szerda esti koncertjét, ám nagy buli mégsem kerekedett az egészből, mert még másfél óráig sem tartott az előadás.

2024. augusztus 08. 12:26
Kiss B. László

Nyitókép: Joseph Okpako/WireImage

 

Szerdán elkezdődött Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, a Sziget Fesztivál, amely évente több százezer látogatót vonz. A húzónevek tekintetében az idén is jól választottak a szerevezők, kezdésnek rögtön egy legendás előadót hoztak el Budapestre. Kylie Minogue volt a fesztivál első napjának nagyszínpados headlinere. A Grammy-díjas ausztrál művésznő fellépésén rengetegen voltak, de az nem biztos, hogy ez a pophercegnő miatt volt, sokkal inkább a nyitónapnak okán.

Több évtizedes munkásság, több tucat világsláger, több száz koncert világszerte, ezek tudatában joggal remélhettük, valami különlegeset kapunk szerda este a Szigeten. Magával a show-val nem is volt gond, az 56 éves díva is bedobott mindent, térd fölé érő csizma, neccharisnya és rövidke, csillogó fekete ruha. Nem fog rajta az idő és szerencsére Kylie hangja is még a régi, bár arról megoszlottak a vélemények, hogy nem volt-e playback, mert a kivetítőkön kicsit elcsúszott a hang és a kép, emiatt sokakban felmerülhetett ez a kérdés. De legyünk jóhiszeműek…

A popikon 2023-as Tension album címadó dalával indította a koncertet, majd jöttek sorra a nagy slágerei is, az In Your Eyes, Spinning Around, Can’t Get You Out Of My Head (egyedül ezt fogadta nagy üdvrivalgással a közönség). 

A negyvenes, ötvenes korosztály nagy bánatára a 80-as éveket a The Loco-Motion című dallal letudta, pedig sok remek dalt, világslágert énekelt pályája kezdetén, amit jó lett volna most is élőben meghallgatni. 

Végig nagyon kedvesen mosolygott, sokat táncolt, próbálta fokozni a show-t, még egy lányt is felhívott a színpadra, akivel összeölelkezett, de valójában csak pár nagy számával tudta igazán megmozgatni, felrázni a szigetelőket. Az utolsó két dalt, az On a Night Like This és a Love At First Sight című számok voltak. Bár ekkor valószínűleg még senki sem gondolta, hogy ez lesz a zárás. Az előadás ugyanis csupán 1 óra 15 percig tartott. Emiatt sokan csalódottan bandukoltak el a Nagyszínpad elöl.

Összességében persze nem volt rossz, Kylie Minogue bűbájos volt, csak hát, a helyzet az, hogy sokkal többet, hosszabban szerettünk volna kapni belőle.

A Sziget ma esti sztárfellépője az amerikai Halsey lesz, aki több mint 50 milliárd globális streamet gyűjtött már össze. A Yettel Colosseumban pedig az amerikai Chloé Caillet és a brit Enzo Siragusa fog zenélni. Utóbbi London egyik legjelentősebb rave márkájának, a Fuse-nak a motorja.

Apróságnak tűnhet, de a fesztiválra kilátogatóknak mégis fontos, milyen a mobilhálózat erőssége. Sok helyen gond szokott lenni ezzel, ha ennyi ember összejön kis helyen. Csak hogy érzékeltessük, a Szigeten nagyjából egy tatabányányi ember zsúfolódik össze. Ennek érdekében az idén a szervezők megállapodtak az egyik nagy hazai mobilszolgáltatóval, a Yettellel, hogy zökkenőmentes legyen az adatforgalom. És az eredmény már Kylie koncertjének napján látszott, problémamentesen lehetett telefonálni, netezni, videókat küldeni még a Nagyszínpadnál is.

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. augusztus 08. 14:58 Szerkesztve
Örülök, hogy jól van és tud koncertet adni. A zenéje soha nem érdekelt, de gyerekként az egyik szépségideálom volt.
kislaci-2
2024. augusztus 08. 14:24
csipom segberaknam
Akitlosz
2024. augusztus 08. 14:23
Megnéztem most tőle egy videoklipet meg ugyanazt a számot koncerten. Zenekar sehol, szóval az a része playback, de élőben énekelt. Szóval vegyes a kép.
Akitlosz
2024. augusztus 08. 14:15
"Összességében persze nem volt rossz, Kylie Minogue bűbájos volt, csak hát, a helyzet az, hogy sokkal többet, hosszabban szerettünk volna kapni belőle." Edda Művekből meg a többiből sem kap többet. Ennyi egy koncert. Már a '80-as években is ennyi volt. Ha esetleg ad ráadást a fellépő akkor húzza el másfél órára. De ahhoz ugye hazamenni nem akaró tomboló közönség kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!