„Trump=Hitler” – mindent megtettek a demokraták, hogy Trump ellen hergeljék az embereket

2024. július 14. 14:22

„A legfontosabb, és ezt tiszta szívemből mondom, hogy Trump veszélyt jelent erre a nemzetre” – fogalmazott a merénylet előtti napon Joe Biden.

2024. július 14. 14:22
TRUMP, Donald
Pataki Zoltán
Pataki Zoltán

Nyitókép: MTI/AP/Gene J. Puskar

Úgy tűnik, végül meglett a hatása annak, hogy az elmúlt évtizedet azzal töltötte balliberális oldal, hogy példátlan gyűlöletkampányt folytatott Donald Trump ellen. A baloldal évek óta Hitlerhez hasonlítja, a demokrácia, az Egyesült Államok ellenségeként mutatja be a politikust.

Hat napja például a The New Republic című magazin jelent meg olyan címlappal, amelyen azt hirdették, hogy

Donald Trump valójában olyan, mint Adolf Hitler.

Wolf Blitzer a CNN műsorvezetője már Trump beiktatása előtt arról beszélt a csatornán, hogy egy Trump elleni merénylet hatalmon tarthatná Barack Obamát. 

A merénylet előtt két héttel Bette Midler színésznő javasolta Joe Biden elnöknek, hogy tartóztassa le a republikánusokat, és engedje meg az FBI-nak, hogy halálos erőszakot alkalmazzon annak érdekében, hogy visszaszerezze a demokrata párti többséget az amerikai képviselőházban.

Az elmúlt években azonban szinte megszámlálhatatlan alkalommal hívtak fel balliberális hírességek Trump megölésére. Volt, aki Donald Trump repülőgépének lezuhanásával viccelődöt. Egyik alkalommal róla formálták meg Julius Caesar karakterét, akit Shakespeare híres darabjában meggyilkolnak.

Cathy Griffin színésznő ment talán a legmesszebb, aki Trump „levágott véres fejével” pózolt egy videóban. Madonna a Fehér Ház felrobbantásán gondolkodott saját bevallása szerint. Johnny Depp színész az angliai Glastonbury híres fesztiválján kacérkodott Trump elnök meggyilkolásának gondolatával.

Na, mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy színész elnököt gyilkolt?”

kérdezte a közönségtől.

Ezt is ajánljuk a témában

De Joe Biden amerikai elnök és más demokrata politikusok is rendszeresen nevezte diktátornak, a demokrácia és az Egyesült Államok ellenségének Trumpot, legutóbb éppen a merényletet megelőző napon így beszélt ellenfeléről:

a legfontosabb, és ezt tiszta szívemből mondom, hogy Trump veszélyt jelent erre a nemzetre.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Európában se jobb a helyzet

A politikai polarizáció ugyanakkor nemcsak az Egyesült Államokban vezet politikai erőszakhoz. A liberális politikusok és a média szerepéről beszélt Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki ellen szintén merényletet követtek el idén. „Donald Trump politikai ellenfelei megpróbálták őt leállítani, és amikor ez nem sikerül, annyira felbosszantják a közvéleményt, hogy valami szerencsétlen fickó fegyvert ragad. És most majd arról lesz szó, hogy megbékélésre és megbocsátásra van szükség” – jelentette ki Fico.

A szlovák kormányfő néhány nappal korábban arról beszélt, hogy az ellenzék kizárólag gyűlöletet terjeszt, majd hozzátette, a közeljövőben újabb politikus ellen követhetnek el merényletet „Az ellenzék július 5-e után merénylethez hasonló cselekmények elkövetésére buzdítja aktivistáit. Nem kételkedem abban, hogy ezek a támadások be fognak következni” – fogalmazott Fico. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner korábban arról is beszámolt, hogy a politikai erőszak Németországban is újra futótűzként terjed. A legtöbb támadást a jobboldali AfD politikusai szenvedik el, 2023-ban 86 erőszakos támadás érte az AfD képviselőit – többet, mint bármely más pártét. A támadások elsöprő többségét baloldali ideológiájú személyek követik el. 

Ezt is ajánljuk a témában

De a brit választások kampányára is rányomta a bélyegét az erőszak, az egyik legsúlyosabb esemény akkor történ, amikor kövekkel dobálta meg egy szélsőbaloldali aktivista Nigel Farage-ot egy londoni kampánygyűlésen. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DeGar
2024. július 14. 21:34
Nálunk a Klubrádió műsoraiban Bolgár, és társai vezetésével naponta többször hasonlítják Hitlerhez, Caeaucescuhoz , Sztálinhoz Orbánt, de előfordult már PolPot is.A nácizmus, fasizmus emlegetése járulékos jelző náluk.
catalina11
2024. július 14. 18:46
munkában a bolsilibsi igazlátók, beszélnek a tetőről, a puskáról, terelnek ezerrel...
catalina11
2024. július 14. 18:44
Wolf Blitzer a CNN műsorvezetője már Trump beiktatása előtt arról beszélt a csatornán, hogy egy Trump elleni merénylet hatalmon tarthatná Barack Obamát. " His parents were Polish Jewish refugees
zsolti123
2024. július 14. 17:50
"Tégy a gyűlölet ellen!" - itt az ideje! Tégy a gyűlölet ellen, Demokratikus Charta – Amikor egy agresszor csoport vádolta fasizmussal a nemzeti oldalt. Megsúgom, ők találták ki maguknak (SZDSZ) a „gyűlölet elleni beszéd mozgalmát”. Azaz ők gyűlölködhetnek, mások nem mondhatják el a véleményüket – mármint mi –, mert akkor gyűlölködünk. Ügyes. pestisracok.hu/tegy-a-gyulolet-ellen-demokratikus-charta-amikor-egy-agresszor-csoport-vadolta-fasizmussal-a-nemzeti-oldalt/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!