A magyar EU-elnökség ragyogóan indult

2024. július 06. 13:11

Orbán Viktor meglepte az uniós politikusokat.

2024. július 06. 13:11
Bauer Bence
Bauer Bence
Preußische Allgemeine Zeitung

Nyitókép: Getty Images / Richard Sharrocks

 

„A magyar EU-elnökség ragyogóan indult. Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Brüsszelben hivatalosan is átvette az EU soros elnökségét belga kollégájától, Alexander De Croótól, majd rögtön utána Brüsszelből Kijevbe utazott, ami sokakat teljesen meglepett.

A látogatásról a két politikus néhány nappal korábban, az uniós csúcstalálkozón spontán módon állapodott meg. Ami egy laza kétórás repülőútnak tűnik, valójában egy éjszakai autóút volt a kelet-magyarországi Debrecenből egyenesen Kijevbe, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkij elnökkel, ahol Orbán Viktor három órán át tárgyalt az ukrán elnökkel. Ezután egyenesen visszaindult, összesen 2100 kilométert tett meg körülbelül 24 óra alatt.

Szerdán a magyar kabinet az Európa Tanács főtitkárával találkozott, mielőtt Orbán Viktor végrehajtotta volna az igazi meglepetést. A magyar rádiónak adott heti interjúja után péntek reggel Moszkvába utazott, ahol hosszas megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Orbán Viktornak ezt a NATO-val előzetesen egyeztetett látogatását is csak 48 órával korábban – a magyar fél kérésére – szervezték meg. Ez az utazás még spontánabb, még meglepőbb, még inkább bombaként robbant, de nemzetközi kritikával – de helyesléssel is – fogadták.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. szeptember 04. 20:32
Az unionista zsidó hülyék azt képzelik , hogy ők túlélik a harmadik VH-t ? ... elképesztő ostoba söpredék
gyzoltan-2
2024. július 07. 06:49
"Orbán Viktor meglepte az uniós politikusokat." Jó, jó, igazán szép..! -de nem-igazán felfedezhető benne a magyarság nemzeti érdeke... A világ-politikai ambícióinak megvalósulása, annak jótékony hatása visszahathat Orbán Viktorra, közvetve talán a magyarságra is..! -de ez ennyi..! Azért, ezzel együtt is, szurkolhatunk neki... -ki tudja, hátha cserebogár születik...
Pelso j.
2024. július 07. 06:03
Milyen eredménnyel, talpnyalókám?
Tegnap
2024. július 06. 19:15
recipdoki 2024. július 06. 17:07 Fogy a levegő a jenkibérenc csűrhe körül. Hamarosan a dollárok sem fognak gurulni, a kancsal pedofil buzi is hazamegy, mi lesz a te fajtáddal, amikor a washingtoni fasiszták máshová mentik a bulit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!