Váratlan helyről érkezett az üzenet: „A köszönet a magyaroké!"

2024. január 18. 09:39

A németországi Welt-olvasók egyre hangosabban állnak ki Orbán Viktor politikája mellett, és hálásak Magyarországnak, „az európai adófizetők eurómilliárdjainak utolsó őrzőjének”.

2024. január 18. 09:39
ORBÁN Viktor; SCHOLZ, Olaf

Magyarország szavazati jogának megvonásának témáját járta körül a Die Welt két szerzője, idézve az Orbán Viktort leghangosabban kritizáló zöldpárti és liberális európai politikusok véleményét. A cikk következtetése, hogy a 26 uniós tagállamnak egységesen kellene elismernie, hogy Magyarország súlyosan megsérti az európai értékeket, ám úgy tűnik, nincs ilyen többség: Budapesten Robert Fico szlovák kormányfő azt ígérte, nem támogat semmiféle korlátozást, de a hírek szerint Ausztria és Svédország sem ért egyet ezzel a megoldással.

A Welt olvasói láthatóan abban bíznak, hogy a magyar miniszterelnök kitart véleménye mellett az illegális migráció és Ukrajna finanszírozása ügyében, az idei európai parlamenti választások után pedig változik a politikai irány.

Ha bárhol megvédik a szabadságunkat, az nem Ukrajnában történik, hanem Magyarországon, a köszönet a magyaroké

– írja egy hozzászóló. Más rámutatott, a német politikusokban nincsenek meg azok az erények, amelyek Orbán Viktorban, és a demokrácia rajongóinak el kellene fogadniuk, ha valaki más véleményt képvisel, mint ők, és nem rögtön a szavazati jog elvételét követelniük. Valaki pedig azt írta, hálás Magyarországnak, az európai adófizetők eurómilliárdjainak utolsó őrzőjének.

Akad olyan kommentelő, aki arra az állításra, hogy Magyarország évek óta nem tiszteli az EU érdekeit, visszakérdezett, hogy az EU milyen érdeklődést mutat az itt élők érdekei iránt. Más kijelentette, a legnagyobb probléma nem Orbán Viktorral van, hanem a zöldekkel, és ő is azt reméli, hogy ennek az őrületnek vége lesz az idén.

Mindenki, aki vakon kritizálja Magyarországot, egyszer nyaraljon ott, és hasonlítson össze egy magyar várost és egy hasonló méretű németet

– szögezte le egyikük. Az ehhez hasonló német vélemények egyébként egyre gyakoribbak a Welten. Az egyik kommentelő pedig azt hangsúlyozta, valójában Orbán Viktor nem csupán Magyarország, hanem Európa érdekében is cselekszik, míg az Európai Bizottság első embere, Ursula von der Leyen nem.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 22. 22:57
Közben meg "százezrek" tüntetnek a " nácik" ellen! Nem bízom a németekben! Amit a fejükbe vesznek, izomból megcsinálják ha beledöglenek is! Ami nem lenne baj, de másoktól is elvárják ezt!
Beszélgető
2024. január 19. 08:10
Reméljük, hogy a nyári szavazáson is ilyen lelkesen fogják támogatni a magyaros irányvonalat a buzi propaganda, zöld-vörös-náci seggnyalás, ovis abuzálás, migráns szopás helyett....
I. R. N. I.
2024. január 18. 22:25
A Die Welt jobboldali, konzervatív, "nemzeti" újság. Csodálkoznék, ha mást írna. Nincs ebben semmi újság.
Jose
2024. január 18. 19:17
18fok: "ja, hogy megint kommentekre veri magát a mandiner" Már vártam. Szóval sajnos innen lehet a NÉP véleményét megtudni, mert a nyugati sajtó magasról tesz az emberekre, nem foglalkozik az ő véleményükkel. Ezért kell komolyan venni a kommenteket. Persze messzemenő következtetéseket nem kell levonni ebből, de azért valami támpontot ad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!