Kennedy lesz az FBI új főnöke?

2024. szeptember 02. 09:31

A világbirodalmi riválisként tételeződő Kínával kapcsolatos stratégiája is gyors és határozott lépéseket feltételez.

2024. szeptember 02. 09:31
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Olivier TOURON / AFP

„És ez még mindig a stratégiai feladat »kisebbik fele«, mert a globális hatalmi rendszer, vagyis e hatalmi rendszer alapját jelentő amerikai világbirodalomnak a jövőjéről, az általa gerjesztett világháború egészéről és a főbb »frontál-zónákról« is meg kell nyilatkozni. Donald Trump ugyan azt ígérte, hogy egyetlen nap alatt befejezi a világháború ukrán frontján zajló öldöklést, mint ahogy a Közel-Kelet legalább ilyen veszélyes és még kényesebb kérdéseket felvető konfliktuszónájával kapcsolatban is könnyű és gyors változást ígér, ám e konfliktusok hatalom-szerkezete ezt cáfolni látszik.

És végül, de nem utolsósorban a világbirodalmi riválisként tételeződő Kínával kapcsolatos stratégiája is gyors és határozott lépéseket feltételez, legalább is retorikai szinten. Mert az ugyan nagyon lendületesen hangzik, hogy óriási vámemelésekkel megállítja Kína »kereskedelmi agresszióját« és »hazahozza« a kiszervezett ipart, de azért adódik néhány igen kényes kérdés azért itt is. A magasra emelt vámokat ugyanis az amerikai fogyasztónak kell megfizetnie, és a hazafias lelkesedés önmagában szükséges, de nem elégséges a megoldáshoz. Mint ahogy az ipar »hazahozása« sem látszik egyszerű feladatnak.

És mivel minden a narratíván, vagyis az itt felsorolt kihívásoknak az amerikai társadalom számára történő elbeszélhetőségén múlik, így a legelső, sőt talán inkább »nulladik« szint a kibontakozó stratégia megfogalmazhatósága. Annak elérése, hogy az amerikai társadalom többsége megértse, és ha lehet támogassa mindezt.

Az előttünk álló két hónap során eldől majd, hogy létezik-e egyáltalán ilyen elbeszélési mód.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 03. 11:34
Annyit tudunk, hogy ugyanazokért az intézkedésekért lesz majd az USA lerosszabb elnöke, amelyekért Joe Biden a valaha volt legjobb lett.
2024. szeptember 03. 10:04 Szerkesztve
Kennedy az FDA igazgatója lesz, mivel "Make America Healthy Again" üzenettel lépett szövetségre Trumppal. De ha nemzetvédelmi szervezet élére kerülne, akkor sem az FBI, hanem a CIA élére kerülne és zsigerelné ki azt a nagybátyja és Trump apropóján is..
iSTaR_GoM
2024. szeptember 02. 14:22
Bogár Lászlónak abban valóban igaza van, hogy a "világbéke" megteremtéséhez a szavak kevésnek bizonyulnak. A kutya ott van elásva, hogy vannak-e elegen Trump mögött - mármint a döntéshozó elitből. Már eleve a győzelméhez is ez szükségeltetne. Ugyanis ha nem, akkor az ígéret semmit nem ér, viszont ha megvan a támogatottsága - ha nem is az ígérete szerint, de nem megvalósíthatatlan a terve - persze némi időbeli rátartással. Egy kivitelezési hiba helyrehozatala mindig több időt és forrást igényel, mint egy új elképzelés megvalósítása. Tehát akár a béke megteremtése, akár Amerika gazdaságának talpra állítása nem szavak, hanem a támogatottságának a kérdéskörébe tartozhat "csak". Ahogy Trump előző elnöki ciklusának megnyerése is kérdéses volt, most szintén az. Csak a szavazatok összeszámlálása után fogjuk látni, hogy a DS hogy döntött, kik voltak az erősebbek.
Pelso j.
2024. szeptember 02. 13:24
és....? laci, ne csak cikkben írd le ezt a hazai lakosság számára abszolút jelentéktelen és érdektelen találgatást, hanem add elő fideszes lakossági fórumokon........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!