Beszólt Orbánnak az őt meghívó olasz gazdasági fórum vezetője

2024. szeptember 04. 12:46

A diplomácia világában igen szokatlan gesztusként az Orbán Viktort meghívó olasz gazdasági fórum vezetője előre elhatárolódott Orbántól.

2024. szeptember 04. 12:46
null

Nyitóképen: Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Mint arról lapunk is beszámolt, a hétvégén Olaszországban, a Comói-tó partján tartják a The European House-Ambrosetti fórumot. A nemzetközi politikai és gazdasági vezetők olaszországi fórumán a tervek szerint felszólal Giorgia Meloni olasz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és Zelenszkij ukrán elnök is részt vehet majd az eseményen.

Ezt is ajánljuk a témában

Valerio De Molli, a The European House-Ambrosetti intézet főigazgatója a diplomáciában igencsak szokatlan gesztusként az Orbán meghívásáról is szóló bejelentésében előre elhatárolódott a magyar miniszterelnöktől.

De Molli mint az esemény házigazdája 

azt közölte: az esemény „aknamező” lesz Orbán számára, 

mert „nem értünk egyet Orbán politikájával, egy vesszőnyit se”

Hozzátette: „De mindig befogadók voltunk”, és tiszteli Orbánt azért, hogy eljön.

 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsitopszi
2024. szeptember 05. 11:37
Nem tudom ez a sok vízfejű hogy maradhatott az unijó élén, de kitakaríthatnák őket. Zselé már tegnap is több áramot kért Magyarországtól, de azért az olajtranzitot elzárja. Pofám leszakad ilyen gusztustalan fazontól.
westend
2024. szeptember 05. 11:18
Orbán szerzett 5 perc hírnevet egy noname senkinek. De a sorszáma már négyjegyű.
krisz09
2024. szeptember 05. 09:11
"SpaniferRolandFegyenc8 2024. szeptember 04. 15:29 • Szerkesztve jaj tényleg:DDDaz erős gazdaság:DDDDDmindig elfelejtem:DDDDa kínaiaktól sem kellett 1milliárd euró:DDDDDhát bazdmeg:DD" Nagggyon kemény beszólás 👍 Igaz, hogy a baloldali kormányok által felvett 20 milliárd eurós IMF hitel az akkori éves GDP több mint 18%-át tette ki, a kínai fejlesztési bankoktól most felvett 1 milliárd eurós hitel a GDP 0,5 százalékát sem éri el, de ezzel ne szöszmötölj, ez csak matek, a primitív-trágár-alaptalan-fröcsögés sokkal menőbb. A köreidben.
Intruder
2024. szeptember 05. 06:20
Feldughatja magának. Olaszországot felfalják a bevándorlók, akik a mai napig özönlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!