Olaszországban is migránsterrortól rettegnek a solingeni támadás után

2024. augusztus 25. 15:46

A római belügyminisztérium közlése szerint a titkosszolgálatok hónapok óta figyelmeztetnek egy esetleges, a Hamaszt „támogató” erőszakos akcióra.

2024. augusztus 25. 15:46

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

Magányos elkövetők merényleteitől tartanak az olasz hatóságok, amelyek a németországi Solingenben elkövetett késeléses támadást követően hangsúlyozták, hogy az utóbbi hónapokban tovább erősítették a biztonsági készültséget.

A római belügyminisztérium közlése szerint 

a titkosszolgálatok hónapok óta figyelmeztetnek esetleges olyan akciókra, amelyek a Hamász palesztin terrorista szervezet iránti támogatást hivatottak kifejezni. 

A célpontok között Izraellel, valamint a NATO-val és az Egyesült Államokkal kapcsolatos helyszínek, intézmények, személyek szerepelhetnek.

Az olasz hatóságok sem csoportos, hanem egyedül végrehajtott cselekményektől tartanak, magányos elkövetők támadásaitól. A biztonsági készültséget legelőször tavaly október 7., a Hamász Izrael elleni támadása után emelték meg, majd tovább erősítették január végén a firenzei amerikai konzulátus falának Molotov-koktélokkal való megdobálása után.

A firenzei támadás 21 éves, jordániai apától és ciszjordániai anyától Firenzében született elkövetője elleni bírósági tárgyalás szeptemberben kezdődik.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Államok fegyveres erőinek európai parancsnoksága június 30-tól a katonai bázisok védelmét szigorította, ami többek között az Olaszország északkeleti határánál található Aviano támaszpontját érintette. Olaszországban az utóbbi tíz évben most először rendelték el a bázisok biztonsági szintjének erősítését.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök bejelentette, hogy a migráció és a biztonság lesz a témája az utolsó nyári kormányülésnek, augusztus 30-án.

(MTI)

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Aki nem látja az összefüggést a terrorcselekmények és az illegális bevándorlás között, az vagy vak, vagy hülye, vagy egy vak és hülye ideológia rabja.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. augusztus 25. 19:25
Ha annyira aggódna kormányunk a magyarok biztonságáért, akkor ugyanúgy megengedné a fegyverviselést, ahogy a cseheknek és szlovákoknak is meg van engedve. Addig meg az egész csak bla-bla és egyáltalán nem törődik az egésszel. Hülyítik csak a magyarokat, mert lehet és megtehetik.
alexandrosz-2
2024. augusztus 25. 19:13
Helyes. Rettegjenek! A dinnyés ribancuk is alaposan átbaszta őket. Több nigger ömlik rájuk, mint bármikor korábban. Pusztuljon a talján barom!
Tboyka
2024. augusztus 25. 18:51
Én meg csak annyit mondok, hogy amelyik ország túl sok migránst engedett be és a mai napig azt szorgalmazza a politikai vezetésük, hogy még többet kéne..... azok az országok 20 éven belül számítsanak polgár háborúra. Ugyanis köztudott, hogy az iszlám szimpatizánsok egyre csak szaporodnak, de ellenben az őslakosok évről évre fogyatkoznak. Öregszik az őslakos társadalom.
Ergit
2024. augusztus 25. 18:47
Talán ilyenkor gyorsított eljárással kellene a támadók ellen fellépni!!!! Egyfajta rögtönítélő bíróság kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!