Korlátozza a jobboldalt az Instagram

2024. augusztus 27. 19:41

Franciaországban háborog a jobboldal az Instagram cenzúrája miatt.

2024. augusztus 27. 19:41
Meta Platforms Photo Illustrations

Nyitókép: Jakub Porzycki / AFP

Az elmúlt napokban Franciaországban az Instagram széleskörű letiltási akciót indított jobboldali szervezetekhez és kommentátorokhoz tartozó fiókok ellen, ami jelentős felháborodást váltott ki – hívta fel a figyelmet a The European Conservative

Marion Maréchal európai parlamenti képviselő élesen bírálta az intézkedést, és felszólalt az Instagram franciaországi vezetősége ellen, hogy így ítélje el a fiókbezárások önkényes természetét.

A jobboldali kommentátorok és befolyásos személyek közül sokan értesültek a letiltásokról augusztus 21-én, annak ellenére, hogy ezek a fiókok nem követtek el semmilyen jogsértést. 

Az érintettek között nem csak aktivisták és nemzeti jobboldali szószólók, hanem hétköznapi újságírók, mint Jordan Florentin, a Boulevard Voltaire riportere, valamint szakszervezetek és médiaorgánumok is megtalálhatóak. 

Erik Tegnér, a Frontières magazin főszerkesztője kijelentette, hogy lapjuk a francia Kulturális Minisztérium által jóváhagyott, és soha nem közölt vitatott tartalmat, mégis négy alkalommal törölték az Instagram-fiókjukat néhány nap leforgása alatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Marion Maréchal, aki korábban Éric Zemmour Reconquête pártjának listavezetője volt, nyilvánosan kritizálta a Meta csoport franciaországi vezetőjét, Laurent Solly-t, az „önkényes politikai cenzúra” miatt. Maréchal találkozót kért a Meta déli európai alelnökével, valamint Franciaország digitális ügyekért felelős államtitkárával, Marina Ferrarival és az Európai Bizottság digitális ügyekért felelős biztosával, Thierry Bretonnal.

Az ügy politikai visszhangja egyre nő, és a következő napokban találkozók várhatók az érintett felek között. 

A Nemzeti Tömörülés (RN) képviselője, Matthias Renault is levelet küldött Solly-nak, míg Jean-Yves Le Gallou, a Polémia elnöke, a jobboldali eszmék elleni veszélyes összefonódásra figyelmeztetett, amely szerinte károsan hat a politikai pluralizmusra Franciaországban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2024. augusztus 28. 14:32
Franciaországban már épül az orwelli állam...
Kybon
2024. augusztus 28. 00:30
facewoke __
robertdenyiro
2024. augusztus 27. 21:01
Küzdenek a retkes globállibnácik, mint malac a jégen. Már nem sokáig. Végóráikat élik. Végetek van férgek, game over. Szopni fogtok, Nem kicsit. Nagyon. Csaxólok.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 27. 20:19
Én látom a jobboldalát is. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!