Aggódik a Politico a demokratákért: „visszatartott lélegzettel” figyelik Harris számait, miközben Trumpot alulmérik

2024. augusztus 23. 15:55

A demokraták titkos mérései alapján Harris nem áll annyira jól, és ezt szűk körben be is vallják.

2024. augusztus 23. 15:55
null

Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP

A Politico arról ír: nem veszik készpénznek a demokraták a közvélemény-kutatási adatokat, és most amiatt aggódnak, hogy nem biztos Harris felzárkózása Trump mellé. Az amerikai liberális nyilvánosságban látható, hogy hurráoptimizmussal, kitörő örömmel prezentálják Kamala Harris elnökjelölti kampányát, és az elmúlt hetek adatai szerint Harris fel is zárkózott a korábban Joe Bident egyre jobban megelőző Donald Trump mellé.

Most a demokrata kampányguruk óvatosságra intenek – még ha a számok most biztatóak is számukra, Trump továbbra is sok előnnyel rendelkezik. Egy demokrata felmérés szerint ugyanis a billegő államokban most fej-fej mellett áll Trump és Harris – ugyanakkor Trumpot alkalmasabbnak találják elnöknek. A kutatók emlékeztetnek arra is, hogy 

Trumpot mind 2016-ban, mind 2020-ban alulmérték a felmérésekben.

A szkeptikus kutatók szerint a legtöbb felmérés a nagyon aktívan politizáló szavazókra fókuszál, ugyanakkor az elnökválasztásokon a kevésbé elkötelezettek is részt vesznek, akiket kevésbé lehet felmérni, megtalálni a kutatások során. Ahogy egy kutató a Politicónak mondta: „Valami fog történni 2024-ben is. De te még én, itt és most nem tudjuk, mi lesz az”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 05. 17:32
Hiába…a Kamala simán veri a bohóc-pojácát…😉
Reszelő Aladár
2024. augusztus 26. 09:47
Kamala korábban azért volt népszerűtlen, mert azt mondták róla. Most pedig azért népszerű, mert azt mondják róla. Miközben csak annyi változott, hogy ő lett a jelölt. Amúgy a mézesheteknek vége, felhajtó erő volt a megkönnyebbülés, hogy az öreget leváltották és felhajtó erő volt, hogy végre ő a hivatalos jelölt, illetve felhajtó az is, hogy a örök demokrata celebek és üzletemberek beálltak mögé a politikusokkal együtt. És ennyi. Mostantól neki kell kampányolni, neki kell intejúkat adni és szerepelni. És neki kell majd vitázni is. Ahol végre ki fog derülni, hogy mennyire ért vagy nem ért bármiből bármit is. A legutóbbi vitán megbukod Biden, az elkövetkezőkön meg majd kiderül. Igen ügyész volt, azaz beszélni biztosan tud. De vajon mi a véleménye bevándorlásról, adóemelésekről, kereskedelmi és világpolitikai kérdésekről? Tudjuk, hogy woke, de vajon a kampány ügydöntő kérdésévé tudja tenni, hogy emberi joggá lehesen tenni a magzatok lszabad legyilkolását és ezért tömegek fogják támogatni?
Aerion
2024. augusztus 24. 18:22
gyaloggos IGEN, nekünk valóban mindegy, melyikük nyer. KAMALA HARRIS mellett talán azért szólhat , hogy inkább ő, mert a NATO szempontjából valószínűleg nem lenne változás a jelenlegihez képest. ------- Még egy tudathasadásos. : D Magyarország teljesíti a nátó kötelezettségeit, szemben számos olyan állammal, ami nem. A nátó tagság feltétele nem az, hogy egy elmebeteg tömeggyilkos társadalmi rendszert fenntartsanak, közpénzen, ez nemcsak teljes félreértés, hanem emberiségellenes bűncselekmény. kámálá herrisz egy üresfejű, klasszikus hülyepicsa, mégcsak nem is demens, mint bájden. Alapból alkalmatlan.
Aerion
2024. augusztus 24. 18:17
lazio154-2 Nekünk mindegy ki lesz az elnök. ------------ 'Nekünk?' Te kis tudathasadásos elmebeteg. : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!