Richard Grenell, a korábbi Trump-kormányzat nagykövete támogatja az autonóm övezeteket Ukrajnában

2024. július 16. 19:59

A nemzeti hírszerzés korábbi igazgatója olyan javaslatot tett, amely szembemegy Volodimir Zelenszkij tervével.

2024. július 16. 19:59
null

Nyitókép: Képernyőkép / Bloomberg

A Trump-kormányzat egy korábbi nagykövete, aki egy második ciklusban vezető szerepet tölthetne be, olyan ukrajnai békemegállapodást támogatott, amely szerint Ukrajna megőrizhetné az ország területét, de lehetővé tenné az autonóm zónák létrehozását – adta hírül a Bloomberg

Richard Grenell, aki Donald Trump németországi nagykövete és a nemzeti hírszerzés megbízott igazgatója volt, olyan tervet javasolt, amely Volodimir Zelenszkij elnök ellenállásába ütközne. Az ukrán elnök 2022-ben felszólította az orosz erőket, hogy hagyják el az összes területet, amelyet 2014-ben és a legutóbbi invázió során elfoglaltak.

Az autonóm régiók sok embernek sok mindent jelenthetnek, de ezeket a részleteket ki kell dolgozni” – mondta Grenell hétfőn a Bloomberg News kerekasztal-beszélgetésén. Nem részletezte, de a korábban „autonómként” emlegetett kelet-ukrajnai területek jelenleg vagy az orosz erők, vagy az Oroszország által támogatott szakadárok ellenőrzése alatt állnak, és szinte biztosan így is maradnának.

Grenell azt is mondta, hogy Ukrajnát nem kellene a közeljövőben felvenni a NATO-ba,

annak ellenére, hogy Zelenszkij a katonai szövetséghez való csatlakozást szorgalmazza. Bár Grenell ismételten kijelentette, hogy nem beszél Donald Trump volt elnök nevében, és nem is egyeztet vele erről a kérdésről, de sokan valamely vezető pozícióba várják, ha Trump megnyeri a választást; így ennek értelmében nézetei talán bepillantást engednek abba, hogy Trump milyen megközelítést alkalmazhat, és milyen tanácsokat kaphat majd. 

Megközelítése valószínűleg kedvező fogadtatásra találna a Trump alelnökének választott J. D. Vance szenátornál is, aki arra szólította fel Ukrajnát, hogy védekező stratégiát alkalmazzon és tárgyaljon Oroszországgal. A New York Times-ban az év elején megjelent véleménycikkében Vance azt mondta, hogy továbbra is 

minden olyan javaslatot ellenez, amely szerint az Egyesült Államoknak folytatnia kellene a háború finanszírozását.”

A Joe Biden elnökkel folytatott múlt havi vitája során Trump azt mondta, hogy ha novemberben megnyeri az újraválasztást, akkor a választás napja és a két hónappal későbbi beiktatása között megoldja az ukrajnai konfliktust.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­i­ ­­p­u­­n­­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Spiritmonger
2024. július 16. 23:43
Ez az első lépcső. A vége az, hogy Ukrajna megszűnik a jelenleg ismert formájában. Addig basztatták a medvét, amíg az megunta és odacsapott. És most megy a vonyítás, de már késő.
Atti bá
2024. július 16. 23:21
" Trump-kormányzat nagykövete támogatja az autonóm övezeteket Ukrajnában". Aha. Erre volt idő 2016 és 2020 közt, de erről már lekéstetek amcsik, mivel a lenni vagy nem lenni jön hoholia számára, és remélem erről nem ti fogtok dönteni. Nyomoronckodás jön Trumli alatt is.
Zolotarjov
2024. július 16. 22:57
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!