Félelmetes orosz újításról lehet szó? Kiderült, miért nem tudta Ukrajna kivédeni az oroszok hétfői rakétatámadását!

2024. július 09. 20:02

Az ISW ezzel kapcsolatban előállt egy egyszerű magyarázattal.

2024. július 09. 20:02

Nyitókép: KYIV MILITARY ADMINISTRATION / H / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A Mandiner beszámolt róla, hogy Oroszország július 8-án, hétfő reggel rakétatámadást indított Ukrajna ellen. Többek között Kijev, Dnyipro, Szlovjanszk, Pokrovszk és Kramatorszk került támadás alá. A washingtoni Institute for the Study of War (ISW) egyik legújabb  háborús elemzésében többek között az oroszok hétfői rakétatámadását vette alaposan górcső alá.

Az oroszok valószínűleg új taktikát alkalmaztak annak érdekében, hogy még hatékonyabban lesújthassanak a megtámadott országra.

A lap felidézte Jurij Ihnat ezredes, az Ukrán Légierő szóvivőjének korábbi nyilatkozatát is, aki kijelentette, hogy az orosz erők folyamatosan fejlesztik felderítő és csapásmérő drónjaik képességeit, valamint a cirkáló- és ballisztikus rakétáik hatékonyságát.

Ezek közül kiemelte azt, hogy a hétfői csapás során az orosz cirkálórakéták nagyon kis magasságban repültek.

Az ISW szerint könnyen elképzelhető, hogy az oroszok valamilyen technológiai újítást vetettek be annak érdekében, hogy a megszokottnál alacsonyabban haladhassanak a rakéták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xantua
2024. július 10. 17:08
Preciziós orosz technika, amely a célpontot sem találja meg ... helyette viszont egy óriási gyerekkórházat bezzeg eltalál. Nem sokkal jobb technika, mint amit nácik használtak a V1 rakétákban a célpont eltalálásához - ha elfogy a benzin leesik. Elfogyott az orosz mikrotechnika, vagy eleve fel sem fért a robotrepülőre, kínaiaknál pedig nem nyalnak elégé, így nincs csip szállítmány.
lajajakab11
2024. július 10. 10:58
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
lazio154-2
2024. július 10. 08:36
Csak én néztem-hallgattam 1991. ben tv. t, rádiót? Akkor minden nap dicsekedtek, hogy a cirkálórakéták Bagdad utcáin befordulnak a sarkon, és csak a kijelölt célpontot találják el! De a nevében is benne van-be lehet programozni melyik útvonalon érjen a célállomásra. Ceglédről Vácra se csak egy út vezet!
Dixtroy
2024. július 10. 07:42
"hogy még hatékonyabban lesújthassanak a megtámadott országra" Ez ugyanaz a megtámadott áldozat ország, amelyik most büszkélkedett el vele, hogy Szevasztopolt tönkretette?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!