A Politico szállítja a bizonyítékot: Magyarország nem Putyin-bérenc

2024. június 07. 08:25

Sorra vették az oroszokkal szembeni kritikus szavazásokat, és egyetlen magyar képviselőt sem találtak, aki Moszkva szekerét tolta volna.

2024. június 07. 08:25
null

Nyitókép: Valeria Mongelli / AFP

Sorra vette a Politico, hogy kik azok az európai parlamenti képviselők, akik folyamatosan, kitartóan az Oroszországot elítélő nyilatkozatok ellen szavaztak, vagy épp tartózkodtak, esetleg távol maradtak a voksolástól. A portál 16 EP-határozatot vizsgált meg a 2020 és 2024 közötti időszakból, ez alapján vette elő a gyanús politikusokat. A listán szerepel Tatjana Zdanoka lett EP-képviselő, aki most már nem is indul újra a választáson, és akit ügynökvádak is értek. Erre ő úgy reagált: „igen, ügynök vagyok, a béke ügynöke”.

Hasonlóan nem támogatta az Oroszországgal szembeni határozatokat Maximilian Krah AfD-s EP-képviselő, ahogy a legtöbb AfD-s kollégája sem. Krah a körülötte zajló botrányok hatására végül visszalépett az AfD listavezetésétől a mostani választás előtt.

Marcel de Graaf holland jobboldali politikus, aki kilépett az ID-frakcióból, szintén nemmel szavazott minden Oroszországot elítélő határozatra. Oroszország pártján áll két ír baloldali képviselő, Clare Daly és Mick Wallace, akiket egyébként gyakran idéznek az orosz sajtóban is. A Politico arról is ír: a Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés politikusai az Oroszország elleni határozatok mintegy negyedét támogatták; a Salvini-féle Liga EP-képviselői viszont nagyrészt támogatták Moszkva elítélését.

A harminc EP-képviselőt felsoroló listán egyetlen magyar politikus sem szerepel

 – a Politico nem talált olyan magyar EP-képviselőt ezek szerint, aki Putyin szekerét tolná, Moszkva bérence lenne.

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:37
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
balbako_
2024. június 08. 05:49
Szerencsére a mi kormányunk következetes. Az ellenzéki kommentelők meg hülyék.
bagira002
2024. június 08. 03:15 Szerkesztve
Tommaso 2024. június 07. 15:29 Segget váltottál , egykor az oroszokét nyaltad , Horty korszak támogatói közé beálltál Horty háború után nyugaton élt , Horty rendszert olyanok mint te utálták , mert kommunistákat tűzzel vassal irtotta . Kommunisták mint te Hortyt háborúbűnösnek ki akarták kiáltani meghurcolni.
bagira002
2024. június 08. 03:03 Szerkesztve
Mocskos brüsszeliták rágalmaznak . Magyarországot gazdasági érdekeltség gáz-olaj szállítás köti mint bármelyik országhoz , nem politikai . Nyugat gyűlölködő magatartással az orosz olajat gázt is gyűlöli , közben háttérben az oroszoktól a legnagyobb vásárló. Háborúpárti nyugat azt hiszi hogy a magyarok nem látnak bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!