Skócia
ÉLŐ
Svájc

Zelenszkij aggódhat: itt a németek véleménye Ukrajna támogatásáról

2024. május 20. 05:52

A németek a legnagyobb megtakarítási lehetőséget Ukrajna támogatásában látják.

2024. május 20. 05:52

Nyitókép: OZAN KOSE/AFP

A németek 40 százaléka az Insa közvélemény-kutatása szerint az Ukrajnának szánt pénzeken spórolna – ez a legmagasabb arány a tíz vizsgált terület közül, írja a Welt. Az Insa azt kérdezte a német választóktól, hogy min kellene spórolnia a Scholz-kormánynak.

Az eredményből egyértelműen kiderül,

a németek a legnagyobb megtakarítási lehetőséget Ukrajna támogatásának csökkentésében látják.

A német lap beszámolója szerint 38 százalék a fejlesztési segélyeket nevezte meg, míg 36 százalék szerint az állampolgárok jövedelmén kellene spórolni. További érdekesség, hogy

a felmérés szerint 16 százalék a védelem és a fegyveres erők, 16 százalék a környezet- és klímavédelem, 10 százalék pedig a mezőgazdaság támogatása terén szeretne megtakarításokat elérni.

A szövetségi kormány júliusban akarja elfogadni a 2025-ös szövetségi költségvetést. Steffen Hebestreit kormányszóvivő pénteken július 3-át nevezte meg a várható időpontként.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 22. 10:24
Senkit nem érdekel a németek véleménye amig annaléna nyalja falja. Frissen is megint odalebbenve.
Nasi12
2024. május 20. 20:21
A második? Ha nyugati LNG helyett keleti csövön jönne a gáz. Harmadannyiért. Annaléna kedvéért még zöldebben is.
EJP1
2024. május 20. 12:57
Módosította a véleményemet, miszerint minden német teljesen idióta: Nem minden, és nem teljesen. Akadnak kivételek is.
remi
2024. május 20. 09:35
A németek véleménye nem érdekel senkit, ahogy ezt a seggbuta bérbokk volt kedves olyan szívélyesen kifejteni, de amúgy is azt mutatják a tények, hogy az egykori Németország helyén álló buzisztánnak nem volt 1 milliárd ajrója a gazdálkodókra, volt viszont (eddig) olyan 40 milliárd banderisztánra, az idei tervezet meg újabb 20 milliárd. Na lapozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!