Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kijevben megőrültek? Egy ukrán tisztviselő pedzegeti, hogy amerikai rakétákkal lőjenek oroszországi célpontokra

2024. május 23. 07:41

Ennél is rosszabb hír, hogy az amerikaiak nem zárkóznak el az ötlettől.

2024. május 23. 07:41
null

Nyitókép: MTI/EPA/Jakiv Liasenko. Illusztráció.

Egészen elképesztő ötletét osztotta meg Alekszandr Litvinyenko, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács főtitkára a Financial Timesnak adott interjújában. Ebben azt ecsetelte, hogy 

Washingtonnak fel kellene oldania az „egyértelműen igazságtalan” tilalmát arra vonatkozóan, hogy az ukrán hadsereg Oroszországon belüli célpontokra lőjön amerikai fegyverekkel.

Mint fogalmazott, Kijev számára előnyös lenne, ha a Biden-kormányzat megszüntetné ezt a korlátozást.

Ennél is aggasztóbb hír, hogy úgy tűnik, a Fehér Házban sem ódzkodnak már ettől az elképzeléstől: a New York Times arról ír, hogy a legutóbbi „kijózanító” látogatása után az amerikai külügyminiszter, Antony J. Blinken is sürgetné Bident, hogy engedje meg az ukránoknak az oroszországi célpontok lövését. A lap azért hangsúlyozza: még nem tudni pontosan, hányan vannak az amerikai elnök belső körében, akik osztják Blinken elképzelését, amelyet egyébként hivatalosan még maga sem terjesztett elő Biden számára.

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:16
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­­ ­­a­ ­­s­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
bispora
2024. május 24. 09:37
Hát akkor nem békekötés lesz, hanem Ukrajna kapitulálni fog hamarosan...
muszlim1970
2024. május 24. 07:51
Csináljátok nyugodtan!Kaptok atomot!!
Csigorin
2024. május 23. 15:28
na mert Belgorodot sajat csuzlikkal lovitek ugye? vagy Kurszkot? Meg Nyiznyekamszkig is el tudtok loni ... Tudjatok ki hiszi ezt el... a nyugat nagyon akarja a totalis haborut Oroszorszaggal, egyszeruen azert mert NEM HISZIK EL, hogy ha Oroszorszag lete veszelybe kerul akkor megy az atom. Marpedig az vilagvege. Ezt akarja az elmebeteg zelenszki es gazdai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!