Távozik a hivatalából Victoria Nuland, Biden egyik kulcsfigurája

2024. március 05. 22:18

„Ez nem az az Oroszország, amelyet őszintén szólva mi akartunk” – mondta legutóbbi interjújában.

2024. március 05. 22:18
US Under Secretary Of State For Political Affairs Victoria Nuland On A Visit To Sri Lanka

Az amerikai külügyminisztérium kedden napközben tette közzé, hogy távozik hivatalából és visszavonul Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes, az egyik legmagasabb rangú amerikai diplomata. Antony Blinken külügyminiszter szerint Nuland erőfeszítése is kellett ahhoz, hogy létrejöjjön egy Ukrajna melletti globális koalíció, mely segíti Kijevet, 

ameddig az képes lesz stabilan megállni a lábán, demokratikusan, gazdaságilag, katonailag”.

A tárcavezető szerint helyettes megszemélyesítette Joe Biden amerikai elnök célját, hogy a diplomácia legyen az amerikai külpolitika középpontja. 

Ukrajnával kapcsolatos, vezető szerepét a diplomaták és a külpolitikát elemzők még évekig tanulmányozni fogják”

– búcsúzott Nulandtól az amerikai külügyminiszter. 

Nem maradt el persze az orosz külügyminisztérium reakciója sem: Marija Zaharova, az orosz külügyi tárca szóvivője elmondta, Nuland visszavonulása nem más, mint az Egyesült Államok oroszokkal szemben politikájának kudarca.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Pradeep Dambarage / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­­s­­ ­l­á­n­­y­o­­k­­­ ­­v­­­á­r­­n­a­k­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Stingary76
2024. március 06. 19:44 Szerkesztve
Nuland.. Emberek 100 ezre,a halála, a megnyomorodása szárad a lelkeden. Te rohadék.
bola-00
2024. március 06. 13:38
"Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály"
kulszek
2024. március 06. 13:01
Ukrajnának egy bölcs vezető a federalizáció útját választotta volna, hogy összefogja a régiókat. Minden nyelv használatát meg kellett volna engednie és minden jogot megadnia a lakósainak. Azután pedig az EU-ba tartani, amilyen gyorsan csak lehet. Európa az Uralig tart, egy jó EU politikának az Oroszokat is csábítani kellene. Sajnos az EU politikusai az USA érdekeit szolgálták ki. Az USA választott kormányt, a "fuck the EU" pedig hallgatott és helyeselt. Így támogattak egy gyakorlatilag újnáci bábkormányt. Az országot kiárusították az USA-nak, irdatlan nyereségre tettek szert. Az EU pedig fizeti a következményeit és gyengül, szegényedik. Ukrajna halott. A fényességes Nyugat vezetői miatt, mint ez itt, a hullaszag idáig érzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!