Egyre nagyobb a baj, már a BBC is nyíltan kimondta: Ukrajna kifogyóban a hadra fogható emberekből

2024. február 12. 16:52

Sebesült és halott ukrán katonák nyomába eredt a brit hírportál.

2024. február 12. 16:52
null

Közel két éve tart Oroszország ukránok elleni inváziója, amely komoly kihívások elé állítja a frontvonalban harcolókat. A BBC jelentése szerint egyre nehezebb helyzetben van Ukrajna, miután finoman szólva sem özönlenek az önkéntesek a harcmezőkre. A katonák többsége vagy meghalt, megsérült, vagy még mindig a fronton rekedt. Ukrajna teljesen kimerült, egyszerűen kifogyóban van a hadra fogható emberekből.

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, egyre nehezebb helyzetben vannak az ukrán védők Avgyijivka városánál. Amióta az orosz hadsereg egy bravúros művelettel nemrég áttörte a déli védelmi vonalat, azóta fokozatosan omlik össze a város védelme.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrajnában hősként tisztelik a halottakat: minden sírt nemzeti zászlókkal díszítenek, koszorúkkal és virágokkal halmoznak el, keresztre rögzített vagy márvány fejfákba vésett, az egyenruhás katonákról készült képekkel látják el az eltemetettek sírjait – és egyre több van ezekből a hantokból, miközben a fronton erősen fogyatkoznak a katonák.

Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:50
🍓 ️ F­­­o­r­­­r­ó­­ l­­á­­n­­­yok sz­­­ex­et ak­­ar­­­n­ak, ba­sz­­­d m­­eg ők­et itt 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
nzoltan-818
2024. február 13. 17:53
Hát a BBC-nél eddig nem tudták, hogy az utolsó hadra-fogható ukránig fognak harcolni, 14 évtől 70 éves korig, de a kiképzést már az óvodában megkezdik.
B_kanya
2024. február 13. 07:28
Dixtroy 2024. február 12. 16:59 "Ha egy éve kötöttek volna békét, még egész jól jöttek volna ki. " Két éve ilyenkor, a határon "gyakorlatozó" 200e orosz és az EBESZ orra előtt ha nem kezdik el lőni Donyecket, akkor 15-20 millió hohollal több lenne fuckrajnában és a föld felett.
B_kanya
2024. február 13. 07:11
genusnexxt 2024. február 12. 17:26 "Nemsokára rajtunk a sor megvédeni a hazánkat Buksikáim" Neked van hazád, ott a burgerlandi buzibárban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik