Bojkottálják New Yorkot a kamionosok Trump elítélése miatt, nem szállítanak rakományt a nagyvárosba

2024. február 19. 08:42

Hagyják békén Trumpot, az ellene felhozott vádak „választási beavatkozásnak” minősülnek – fogalmazott a tiltakozás főszervezője.

2024. február 19. 08:42
Donald Trump Holds A Campaign Rally In Erie, Pennsylvania

Donald Trump korábbi amerikai elnököt támogató teherautó-sofőrök egy csoportja bejelentette, hogy bojkottálják New Yorkot, nem visznek semmilyen szállítmányt az amerikai nagyvárosba, hogy kifejezzék csalódottságukat a bírósági ítélet miatt, amely Trumpot a múlt héten több mint 350 millió dollárra büntette, valamint 3 évre felfüggesztette a republikánus politikus üzleti tevékenységét a városban – írta meg a FoxNews.

Arthur Engoron New York-i bíró pénteki ítélete egy hónapokig tartó tárgyalás eredménye volt, amelyet még 2023. októberében kezdeményezett Letitia James New York-i főügyész Trumppal szemben, akit a korábbi elnököt jogosulatlan vagyonszerzéssel és csalással vádolta.

Az ítéletre a Trump-párti kamionsöfőrök országszerte reagáltak – írja a Fownews. A lap szerint a sofőrök nem vették félvállról az ítéletet.

„Kamionosok Trumpért”

A bírósági döntést követően egy „Chicago Ray” nevű felhasználó a közösségi médiában egyfajta mozgalmat indított „Kamionosok Trumpért” néven.

„Én csak egy vagyok a sok millió kamionos közül, akik hisznek Istenben, és szeretik ezt az országot” – írta a „Chicago Ray” néven ismert kamionos X-en.

Kiállok Trump mellett, míg Trump kiáll mellettem. A Truckers for Trump nem csak egy szlogen, ez a valóság”

– írta. Mint a kamionos közölte: „az elmúlt órában körülbelül 10 sofőrrel beszéltem rádión”,  „nem tudom, hányan vagyunk ezzel így országszerte, vagy hány kamionos fogja megtagadni, hogy rakományt szállítson New Yorkba, de az biztos, hogy ha tovább szaroztok, meg fogjátok tudni”.

A kamionos szerint hagyják békén Trumpot, az ellene felhozott vádak „választási beavatkozásnak” minősülnek – fogalmazott a bojkott szervezője.

***

Nyitókép:  Jeff Swensen/Getty Images

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2024. február 19. 12:26
Az USA-ban már az is előny, ha nem lövik le .....
MaBaker
2024. február 19. 11:39
Ez egyelőre csak duma. Bár szép lenne, ha lenne belőle valami.
Szuperszig
2024. február 19. 11:31
Valakinek fel kéne oldani azt az antagonisztikus ellentétet, hogy most együtt vagyunk erősek, és feloldódunk, vagy magunk vagyunk erősek, de nem szeparádolódunk. No, ezért utálják, támadják OV-t. Júniusban eldől.
ujujuj
2024. február 19. 11:11
Muhaha, a hülye libsik a szar egyetemeiken a szociólógia vagy a filmesztétika mellett választhatják a kamionvezetést szakiránynak. A libsi fellegvárakon ezzel segíthetnek a legjobban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!