Az Osztrák-Magyar Monarchia előzményeire építve találna megoldást Ukrajna problémájára a Die Presse

2024. január 16. 10:13

A Budapesti Memorandum is szóba kerül az osztrák lap véleménycikkében.

2024. január 16. 10:13

A Die Presse online felülete Ulrich Habsburg-Lothringen arisztokrata származású, korábbi zöldpárti politikus véleménycikkét közölte. Eszerint Ausztria az Osztrák-Magyar Monarchia történelmi előzményére építve megállapodást köthetne Szlovákiával és Magyarországgal, majd

a három ország semlegességi megállapodással biztosítaná Oroszország biztonsági követeléseit, cserébe mind Moszkva, mind Kijev elfogadná a Budapesti Memorandumot”

– áll a Die Presse cikkében.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Fotó: JIM WATSON / AFP

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottoka-0
2024. január 16. 16:42
Azta!
Ehetős Odó
2024. január 16. 15:46
Elolvastam az eredetit. Úgy baromság, ahogy van. Nem azért mert valami K.u.K. államról álmodozik, hanem mert érintetlenül hagyná ezt az összetákolt hohol szörnyállamot, garantálva területi integritását.
oberennsinnen49
2024. január 16. 14:53
Ahhoz, hogy elkezdődjön a NATO-bol való eltávolodás, kiváló lehetőség egy osztrák-szlovák-magyar közösség. Első lépésként, ráadásul: hasznos, a békéért.
coyote-0
2024. január 16. 14:18
"Ulrich Habsburg-Lothringen arisztokrata származású, korábbi zöldpárti politikus" Egy levitézlett néhai politikus fantáziálgatása olvasható. Súlya kb. mint mikor Lendvai Ildi néni írogat mindenfélét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!