Összefogott Meloni, Rutte és Von der Leyen: eladósítanák Tunéziát, cserébe adnának az afrikai országnak több mint egymilliárd eurót

2023. július 14. 20:01

Tunézián keresztül szeretné az uniós vezető megfékezni a migrációt egy egészen érdekes pénzügyi manőveren keresztül.

2023. július 14. 20:01
VON DER LEYEN, Ursula

Az EU migrációs triója ismét Tunéziába tart – írta meg a Politico. A lap arról számolt be, hogy Ursula von der Leyen „uniós kormányfő” vasárnap Tunéziában csatlakozik Giorgia Meloni olasz államfőhöz és holland kollégájához, Mark Ruttéhoz, hogy feloldják az észak-afrikai országgal kötött, a migránsok távozásának korlátozásáról szóló, megrekedt megállapodást.

Az EU június óta próbál véglegesíteni egy megállapodást Tunéziával, amely megállapodás értelmében 

Brüsszel pénzt adna az észak-afrikai országnak azért, hogy szigorítsák a határellenőrzést.

Von der Leyen júniusban bejelentette, hogy az EU több mint egymilliárd eurót adna Tunéziának. A tárgyalások azonban azóta lelassultak, és a diplomaták nem tudtak a remélteknek megfelelően megegyezni az uniós vezetők június végi csúcstalálkozója előtt.

A fő akadály pedig az, hogy az egészet ahhoz kötik, hogy Tunézia ratifikálja az IMF pénzügyi mentőcsomagját, amit viszont Kais Saied, Tunézia elnöke többször is visszautasított. 

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 24. 05:40
Videó bemutatja kik is azok akik Európát megszállták felperzselik . Merkel szerint Európa felemelői , több mint 500 eus legyilkoltak , afgán iráni ,iraki terroristák . Merkel - Ursula is címeres gazemberek hazug aljas kommunisták prédikátorok , Eut eladták . Brüsszel ezeket a törzsekben élő törvényen kívülieket osztanák ránk . https://www.youtube.com/watch?v=Cxc-jwJKsfk https://www.youtube.com/watch?v=wW6XVaTzHWU https://www.youtube.com/watch?v=BKEsjX1D7to
Intar
2023. július 15. 18:15
Hülyeség! Tunézia zsebre teszi a milliárdot, a migriket meg leszrja és mehetnek isten hírével.
robogo72
2023. július 15. 13:24
Jól értem ? Valamit akarnak Tunéziától, ami pénzbe kerül. Erre Tunéziának nincs pénze, ezért kölcsönt adnak nekik. De azt ugyebár vissza kell fizetni. Tehát nem adnak semmit. Röviden: pénzbe kerülő dolgot várnak tőlük, de nem adnak érte semmit, viszont legalábbis elzálogosítanak érte dolgokat. Nocsak... Valahonnan annyira ismerős sztori...
BAJA
2023. július 15. 09:09
Líbiával ki a terv? 🤔
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!