Trump: Egyetlen nap alatt véget vetnék a háborúnak

2023. május 11. 07:21

A korábbi amerikai elnök szerint nem a konfliktus megnyerése a legfontosabb cél, hanem a vérontás megszüntetése.

2023. május 11. 07:21
null

Donald Trump volt elnököt szerdán a CNN rendezvényén, New Hampshire-ben kérdezték az ukrajnai háborúról. A rendezvényen egy diák azt kérdezte Trumptól, hogy támogatja-e a Biden-kormány azon álláspontját, miszerint továbbra is katonai felszerelést kell küldeni Ukrajnába. Trump úgy válaszolt: „a következő a helyzet, ha én lennék az elnök, ez soha nem történt volna meg, és ezt még a demokraták is elismerik. Putyin tudta, hogy ez soha nem történt volna meg és az Északi Áramlat felrobbantás sem történt volna meg. Sok minden nem történt volna meg (...) és az a sok halott ember, mind oroszok, mind ukránok, még ma is élnének. És mindazok a városok, amelyeket porig romboltak még ma is épek lennének”.

Amikor a CNN műsorvezetője, Kaitlan Collins megkérdezte Trumpot, hogy megválasztása esetén folytatná-e a Biden-kormány gyakorlatát, miszerint pénzzel és fegyverekkel támogatja Ukrajnát, Trump azt mondta, hogy

Collins ezután megkérdezte Trumptól, hogy megakarja-e nyerni a háborút, mire ő azt mondta:

Úgy folytatta: „azt akarom, hogy senki ne haljon meg. Meghalnak oroszok és ukránok is. Azt akarom, hogy ne haljon meg még több ember. És ezt meg is fogom tenni (...) 24 órán belül. Ehhez elnöki hatalomra van szükség”.

Amikor Collins megkérdezte, hogy szerinte Putyin háborús bűnös-e, Trump azt mondta: „Ha azt mondjuk hogy háborús bűnös, akkor sokkal nehezebb lesz alkut kötni vele, mert akkor sokkal keményebben fog harcolni, mint más körülmények között. Ezt egy későbbi időpontban kell megvitatni. Most azt akarjuk, hogy ez a háború rendeződjön” – hangsúlyozta.

 

Nyitókép: Joseph Prezioso / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna 03
2023. május 11. 11:33
Idézzük vissza a BLM mozgalmat, mely az ő elnökségére esett: a csőcselék fosztogatásait/támadásait sem volt képes megállítani Amerikán belül. Napokon/heteken át ment a söpredék uralma - zavartalanul. A rendőrség csal állt és nézett.
Pierre
2023. május 11. 11:22
ahogy a covidnak, anno.
NERbot
2023. május 11. 10:28
Ha Donald Trump elnök lenne, már Brüsszelben is orosz lobogó lengedezne.
ertönszena
2023. május 11. 09:06
Lehet, hogy lenne az két nap is, de hajrá, drukkolunk. Kár, hogy addig nem sok remény van, és még egy elnökválasztást is meg kell nyerni hozzá a korrupt amerikai választási rendszerben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!