Hoppá: egy friss felmérés szerint Zelenszkij legnagyobb riválisa népszerűbb az ukrán elnöknél

2023. december 19. 12:41

Vészesen bezuhant Zelenszkij népszerűsége.

2023. december 19. 12:41
null

Vészjósló eredményeket mutat egy friss kutatás, amelyet a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet tett közzé, és amelyet a Kyiv Independent szemlézett – legalább is Zelenszkij számára semmiképp sem jelent jót, hiszen a felmérés eredményei azt mutatják, hogy az ukrán elnök népszerűsége döbbenetes mértékben bezuhant. 

Zelenszkij népszerűsége 2022 decemberében még 84 százalék volt, idén pedig 62 százalék.

Azok száma, akik nem bíznak Zelenszkijben, a tavalyi 5 százalékhoz képest 18 százalékra duzzadt. Kormányában egy évvel ezelőtt még a válaszadók 52 százaléka bízott, ez az idei év végére 26 százalékra zuhant. 

A legnagyobb rivális leelőzte

Nem adhat okot bizakodásra az ukrán elnöknek az sem, hogy idén először az intézet kimutatta: Valerij Zaluzsnij népszerűsége 88 százalékon áll, azaz messze maga mögé utasítja Zelenszkijt.  Mint ismert: a hadsereg főparancsnoka és az ukrán elnök között az utóbbi időben meglehetősen megromlott a viszony, miután kommunikációjukban éles törésvonal jelent meg: Zaluzsnij arról beszélt, hogy az orosz-ukrán háború a befagyás felé tart, Zelenszkij szerint azonban erről szó sincs, cél a győzelem, nem szabad engedni, hogy állóháború alakuljon ki.

Akármelyikük verziója is áll közelebb az igazsághoz, mindenesetre a rossz szájíz megmaradhatott, hiszen azóta például olyan sajtóértesülés is napvilágot látott, miszerint az ukrán elnök nemes egyszerűséggel Zaluzsnijt megkerülve kommunikál a hadvezetéssel (ami nyilvánvalón teljesen lehetetlenné teszi a főparancsnok munkáját), sőt, szóba került Zaluzsnij menesztése is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. december 19. 14:11
miért van az, hogy a legtöbb prominens ukrán úgy néz ki mint egy verőlegény egy diszkóban? kivéve persze a seggdugasz zsidrákot
tikkadt-szocske
2023. december 19. 14:00
"Zelenszkij népszerűsége 2022 decemberében még 84 százalék volt, idén pedig 62 százalék." "Idén először az intézet kimutatta: Valerij Zaluzsnij népszerűsége 88 százalékon áll," 62+88 = 150% Ilyeneket eddig csak Chuck Norris tudott.
Phm045
2023. december 19. 13:54
A faszom kivan már ezzel a hoppázással!!!!!!!!!! Ez a barom hol tanult stilisztikát?
letsgobrandon-2
2023. december 19. 13:36
zselé akkora ripacs , hogy nem mond le amíg meg nem lincselik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!