„Mi is bojkottálni fogjuk az uniós csatlakozásotokat” – lengyel képviselő fenyegette meg az ukránokat

2023. november 28. 15:01

Elege lett a PSL képviselőjének a lengyel-ukrán határon kialakult helyzetből.

2023. november 28. 15:01
null

Továbbra is tart a blokád, amelyet lengyel kamionosok és gazdák indítottak azért, hogy tiltakozzanak. A lengyel kamionosok egyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy az EU vezesse be újra az ukrán kamionosokra érvényes belépési kvótákat és világítsa át az ukrán fuvarozóvállalatokat. Brüsszel ezeket ugyanis a háborúra való tekintettel eltörölte, ezzel lényegesen jobb helyzetbe hozva az ukrán fuvarozókat a lengyelekhez képest. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ebben az ügyben szólalt meg a Lengyel Néppárt (PSL) képviselője, Marik Sawicki, aki szerint abszurd, hogy a lengyel fuvarozók az ukrán határon közel 800 zlotyt fizetnek (amennyiben céges alkalmazásban vannak), a cégen kívüli fuvarozók meg több mint 2000 zlotyt is fizethetnek az átjutásért. 

„Világosan meg kell mondani az ukránoknak: elég a határátkelőn kiépített korrupcióból. 

vagy abbahagyjátok a lengyel fuvarozók hátrányos diszkriminációját, vagy nem támogatjuk a csatlakozásotokat az Európai Unióba”

– szögezte le Sawicki, hangsúlyozva, hogy ezt az álláspontját akkor is képviselné, ha Donald Tusk lenne a miniszterelnök.

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Iref
2023. november 29. 08:04
Marik Sawicki megszólalása nemcsak a fuvarozókról szól. Abban a két hétben vagyunk, amikor a kormányalakítás ( a meglepetés ) a PSL kezében van.
toro
2023. november 28. 18:50
Lengyel barátaink, jól elqrtátok ezt a utolsó választásotokat. Mostanól lehet vakarózni. De nem baj, majd megtanultok kesztyűbe dudálni, ha ballibbant lesz a főnök.....
vamonos
2023. november 28. 18:06
Nocsak, hova lett a nagy lengyel-ukrán barátság? Gone with the wind? 😂
Kanmacska
2023. november 28. 17:47
Kedves lengyel barátaink! Rájöttök lassan, hogy nem annyira célszerű az ukránok vasporos valagát nyalni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!