A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az amerikai demokrácia nem garancia megfelelő vezetők választására

2023. november 30. 16:50

Ehhez képest szinte még az enyhén fogyatékos V. Ferdinánd is normális volt.

2023. november 30. 16:50
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Az elnöki átok (vagy másképpen az indián harcosról nevezett Tecumseh átka) szerint a 0-ra végződő évben választott elnökök hivatali idejük alatt elhaláloznak; ha nem is mindig, de meghökkentően sok esetben bizonyult ez eddig igaznak. Bár most, hogy szóltam, talán kétszer is meggondolják, belevágjanak-e egy ilyen összeesküvésbe.

Ha pedig visszariadnak a nyílt gyilkosságtól, még mindig ott van a Nyugat új nagy vívmánya, a manapság idehaza ismét viták tárgyává tett eutanázia kérdése. Az élet elején (magzatok) vagy az élet vége felé járók mesterséges kiiktatásának követelése vagy támogatása mostanában nem kegyetlenségnek vagy embertelenségnek minősül, hanem kifejezetten dicsőséges szabadságjoggá változott. Ha pedig ennek már megágyazott a halállobbi a közvéleményben, igazán csak egy lépés, hogy másokra is kiterjesszék ezt a fajta megoldást.

Ne legyenek illúzióink, sok gyanús halálesetre az »aktív eutanázia« árnyéka vetül. A fellépést az is sürgetheti, hogy Biden kilátásai nem rosszak, az utóbbi időben az amerikai elnökök legendásan sokat élnek. (Gerald Ford 93, Ronald Reagan 93, George Bush 94 évesen hunyt el, Jimmy Carter pedig most múlt 99. Ki győzné ezt kivárni?)

Az egész nyugat úgyis maga a komplett eutanázia.

Már nem is csak az egyén, hanem a kultúra haldoklik, az önmegsemmisítésnek egy kollektív útját választva. Pedig a pusztulást kár siettetni, mert előbb-utóbb úgyis meghalunk, viszont az egyetlen esélyünk bármire is csak addig van, amíg élünk. A lét mindig több, mint a nemlét.

Mindenesetre a történelem nem csak jó tanítómesterünk, de megértéséhez is szállít illusztrációkat.

Akik fel nem foghatták, hogyan ütöttük ki magunkat 1918 ősze és 1919 nyara között, magunk terítve szőnyeget Trianonhoz, most látjuk, amint az EU véghez viszi nagyban ugyanezt. Nem csak katonailag, politikailag, területileg adja fel, de szellemileg, biológiailag is letette a fegyvert, és felkínálta a vákuumot azoknak, akiknek van ereje és kedve ezt betölteni.

Migráció, genderizmus, a család szétverése, abortusz, eutanázia, elvallástalanodás, hedonizmus, halálkultusz; az igazi hősök (és szobraik) helyébe pedig új példaképeket állítanak: vámpírokat, varázslókat, hobbitokat, denevér- és pókembereket.

Ehhez képest szinte még az enyhén fogyatékos V. Ferdinánd is normális volt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 10. 00:48
Ragnarökk Szilárd... Arma Geddeon....
survivor
2023. december 10. 00:46
Ez dur Mindig tanulok valamit....:-)
Lakat1983
2023. december 01. 22:49
Imádom ezt a csávót! "Az egész nyugat úgyis maga a komplett eutanázia."
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 01. 10:32 Szerkesztve
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy V. Ferdinánd erősen rájátszott arra az ütődöttségre. Egyrészt a Birodalom valamennyi nyelvén egész tűrhetően tudott beszélni, hat nyelven kiválóan, tehetséges muzsikus volt, több hangszeren jól játszott és amikor lemondatták és egy morvaországi birtokra száműzték, akkor unaloműzésként virágzó gazdasággá szervezte át azt. Valószínűleg csak túl jólelkű volt az uralkodáshoz és hagyta, hogy a piszkos munkát a főemberei végezzék el helyette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról