Véget ért a természeti csapásoktól sújtott cserkész világtalálkozó

2023. augusztus 15. 13:16

Bár a Szöulba költöztetett dzsembori véget ért, a cserkészek még nem utaztak haza.

2023. augusztus 15. 13:16
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Augusztus 12-én egy nagyszabású záró ceremóniával befejeződött a dél-koreai dzsembori központi része. Ahogy lapunk is beszámolt róla, a napokban zajlott a cserkészek négyévente szervezett világtalálkozója. 158 országból közel 43.000 cserkész gyűlt össze Dél-Koreában, hogy együtt ünnepeljék a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmát, és megmutassák saját cserkészetük értékeit.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar kontingens 211 fővel képviseltette magát, és egy óriás Rubik-kocka mellett egy autentikus magyar gasztronómiát bemutató csárdát is épített a táborhelyen. A világtalálkozó azonban bővelkedett a nem várt eseményekben: a térségben szokatlan hőhullám egészségügyi válsághelyzetet okozott, amit a koreai házigazdák szervezetlensége is fokozott. A legnépesebb küldöttséggel bíró amerikai és angol cserkészek ki is vonultak a táborból, ám a magyar csapat még ekkor is állta a sarat.

Szerencsére a betegségek is elkerülték őket, illetve a nehéz körülményekre is megfelelően fel voltak készülve.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy közelgő tájfun azonban mégis megkövetelte a teljes tábor evakuálását, így a dzsembori utolsó napjai már a nagyvárosi biztonságban, szöuli helyszínen folytatódtak. Augusztus 12-én pedig a dél-koreai főváros olimpiai stadionjában lezajlott a látványos záró ceremónia is, k-pop sztárok előadásával búcsúzott a 25. cserkész világtalálkozó. Nem utazott azonban még haza mindenki, a magyar kontingens is kisebb csapatokban bejárja a Távol-Kelet különböző pontjait, Korea mellett többek között Japánban és Indonéziában is körutat tesznek a magyar cserkészek.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. augusztus 15. 16:37
Utolsó Idő
survivor
2023. augusztus 15. 14:57
De járatos vagy a buzulásban Bubu...
survivor
2023. augusztus 15. 14:36
Meleg volt ? Na és ? Lakatos Márkot nem vitték a libsik ? Hodászt ? Homonnay lemaradt...
survivor
2023. augusztus 15. 14:34
Bubu De van. Az usa cserkész híres a buzulásról. Amúgy a LEÁNY cserkész megdugható a fiúcserkész által...ha nem tudnád..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!