Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Nekünk a hazánk az anyanyelvünk – Pigniczky Réka a Mandinernek

2024. július 03. 22:59

Az amerikai–magyar rendezővel inkubátorlétről, kettős identitásról beszélgettünk, és arról, mire tanít a cserkészet.

2024. július 03. 22:59
null
Farkas Anita

Nyitókép és fotók: Mandiner / Földházi Árpád

Eddigi filmjei kőkemény identitáskérdéseket jártak körül, a minden pillanatában varázslatosan derűs Kaláka-mozi egy új korszak nyitánya?
Őszintén mondom, hogy nem tudom. Jellemzően kétféle dokumentumfilmes létezik, az egyik az adott témához keres alanyokat, a másik pedig fordítva: éli az életet, figyeli a világot, a körülötte lévő embereket, és ha szembejön egy jó sztori, lecsap rá. Én, talán mert újságíróként kezdtem, inkább az utóbbi kategóriába tartozom. Ezért ha megkérdezik, mivel foglalkozom, a legtöbbször azt szoktam mondani, hogy vizuális történetmesélő vagyok.

A Kaláka ötvenötödik születésnapja ugyan kuriózum, még nem biztos, hogy önmagában megérne egy egész estés mozit. Bennük milyen történetet látott?
Azért az sem éppen szokásos, hogy egy zenekar ennyi időn át működjön, nemcsak hogy folyamatosan és sikeresen, de nagyobb drámák, balhék, pletykák nélkül. De igen, ez a tény, hogy valakik több mint fél évszázada csinálnak valamit közösen, önmagában még nem biztos, hogy filmet ér. Mivel azonban Gryllus Vilmost már régóta ismerem, a lányaink egy osztályba jártak, készítettünk közösen egy remek zenés darabot is a suliban, volt valamiféle előzetes képem róla, ők négyen milyen emberek lehetnek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­k­­e­­­l­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­­ ­p­u­n­­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!