Joe Bident fenyegette, lelőtték

2023. augusztus 10. 06:39

Nemcsak az amerikai elnök megölésével fenyegetőzött a férfi.

2023. augusztus 10. 06:39
BIDEN, Joe

Az FBI lelőtt egy utahi férfit egy razzia során augusztus 9-én – írta meg az Index az ABC News nyomán. A razzia a Joe Biden elnök és mások elleni állítólagos fenyegetésekkel kapcsolatos nyomozással volt összefüggésben – közölte két tisztviselő.

Egyikük az ABC Newsnak elmondta, hogy a nyomozás már áprilisban kezdődött, az amerikai titkosszolgálatot júniusban értesítette az FBI. A tisztviselők azt is elmondták, hogy

a fenyegető posztok mellett a vizsgált férfi az interneten azt sugallta, hogy fizikai akcióra készül, a fenyegetéseket pedig hitelesnek ítélték.

Az FBI Salt Lake Cityben közölte, hogy a lövöldözésre helyi idő szerint reggel 6.15 környékén került sor. Mindeközben különleges ügynökök letartóztatási és házkutatási parancsot próbáltak kézbesíteni egy provói lakásban.

Az FBI minden lövöldözést, amely ügynökeinket vagy a munkacsoport tagjait érinti, komolyan vesz. Az FBI szabályzatának megfelelően a lövöldözési incidenst az FBI vizsgálati osztálya vizsgálja. Mivel ez folyamatban lévő ügy, további részletekkel nem tudunk szolgálni” – áll az FBI közleményében.

Több forrás szerint a razziában lelőtt gyanúsított Craig Robertson volt. Ellene három vádpontban emeltek eljárást – államközi fenyegetés, az elnök elleni fenyegetés, valamint a szövetségi rendfenntartó erők tagjainak befolyásolása, akadályozása és megtorlása fenyegetéssel.

A feljelentés számos olyan közösségimédia-bejegyzést tartalmaz, amelyekben Robertson vélhetően 

Biden és Kamala Harris alelnök, valamint Donald Trump volt elnök elleni büntetőeljárásban részt vevő több tisztviselő megölésével fenyegetőzött.

Nyitókép: MTI/EPA/DNCC
 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. augusztus 12. 04:25
salamontöke hihi
I_Isti
2023. augusztus 10. 11:32
Yogállam. Ha megfelelő a bőrszíned, lelőhetnek csak azért is, ha hülyeségeket beszélsz. Más bőrszínnel világsztár lehetsz, ha ugyanazt reppeled, mint amiért a nemjóbőrszínt agyonlövik.
HunCsz
2023. augusztus 10. 10:31
Megérkezett a világkirályság demokrácia modelje. Én mondjuk nem csodálkozom. Na gyerünk kis nácik mentsétek a menthetetlent. Hazudozatok a gaz orbánról (ahogy lentebb salamon partizán már megtette), meg a lölö......stb... Csak ne felejtsétek el a Jóistennek jó humora van, a világ "megváltó" felmenőitek már ezt eljátszották többször. Mondjuk legutobb a leninnel és egyszer csak őket is elpusztitották, mint az áldozataikat. Ez a világkirályság már csak ilyen.
pulsarito
2023. augusztus 10. 10:11
A szomszédjai elmondása szerint az öreg (74 éves) bottal járt és kizárt, hogy bármilyen merényletet el tudott volna követni. A rendőröknek is azt mondta először ezek vágyálmok! Trump és persze Orbán megöléséről persze szabadon lehet értekezni, mert az a szólásszabadság része!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!