Prigozsinék átadták a Wagner-csoport nehézfegyvereit az orosz védelmi minisztériumnak

2023. július 12. 20:06

Az orosz hadsereg videofelvételt is közzétett, amelyen a nehézfegyverek elszállítását lehetett látni katonai szállítójárműveken.

2023. július 12. 20:06

Jevgenyij Prigozsin Wagner nevű magánhadserege több ezer tonna lőszerrel együtt átadta nehézfegyvereit az orosz védelmi minisztériumnak.

Az orosz védelmi tárca szerdai közleménye szerint több mint kétezer harcjárművet és harceszközt, köztük több száz T-90, T-80 és T-72B3 típusú páncélost, Grad és Uragan sorozatvetőket, Pancir légvédelmi rakétarendszereket, Akacija, Gvozgyika, Tyulpan és Giacint önjáró lövegeket, aknavetőket, páncélozott vontatókat, páncélozott gyalogsági szállítójárműveket, valamint egyéb gépkocsikat is átvettek a zsoldoscsapattól.

A minisztérium szerint 2500 tonna különböző típusú lőszert és 20 ezer lőfegyvert is átadtak.

A tárca hangsúlyozta, hogy a harceszközök között több tucat olyan is volt, amelyet egyszer sem vetettek be harcban. A közlés szerint a harceszközök a műszaki-karbantartó alakulatokhoz kerülnek, utána pedig kijelölik új rendeltetési helyüket. Az orosz hadsereg videofelvételt is közzétett, amelyen a nehézfegyverek elszállítását lehetett látni katonai szállítójárműveken.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. július 13. 07:03
2.rész.Kinek tárolták ezt a sok lőszert Voronyezsben, ha szükség volt rájuk a fronton? Hiszen állításuk szerint nem kaptak elég lőszert, Sojgu és Gerszimov szándékosn nem dott lőszert és ezért vesztett el 50 000 embert Bakhmutnál. Ugyanezen a napon az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz hadsereg befejezi a fegyverek és felszerelések átvételét a Wagner PMC-től. Tisztázták, hogy a már ázdott 2 ezer tonnán felül, több mint 2,5 ezer tonna különféle lőszer és mintegy 20 ezer kézi lőfegyver átvételét tervezik . Ugyanakkor az átadott felszerelésből több tucat egységet soha nem használtak harcban. A Wagner PMC két lőszerraktárt adott át az orosz hadseregnek . Elmondta, hogy az egyik raktár Voronyezsben található, ahol körülbelül 1100 tonna lőszert, azaz körülbelül 25 ezer lövedéket tároltak. Június 27-én kezdődött meg a felszerelések védelmi minisztériumnak történő átadása.
falcatus-2
2023. július 13. 07:01
A hírből kimaradt 1.rész :A Wagner-alkalmazottak által a hátsó raktárokból átadott több ezer tonna lőszer között voltak tankok és ágyútüzérségi lövedékek. Ezt július 12-én jelentette be a Komszomolszkaja Pravda katonai tudósítója, Alekszandr Kotsz azzal kapcsolatban, hogy az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy befejeződött a fegyverek és felszerelések átvétele a PMC-ktől. „ a Wagnerek által a HÁTSÓ raktárukból átadott több ezer tonna lőszer között voltak lövedékek különféle típusú és kaliberű rakétkilövőkhöz (220 mm, 122 mm) és ágyúkhoz (152 mm, 122 mm, 100 mm) tüzérségnek” A lőszerek között volt még nagy robbanó erejű repeszek, harckocsik kumulatív és szubkaliberű lövedékei, gránátvető és rakétahajtású lángszórók lövedékei, több mint 500 tonna különböző típusú páncéltörő és gyalogsági aknák. Ezen kívül a Wagner PMC több mint 5 millió lőszer kézi lőfegyverhez és körülbelül 88 000 kézigránáttal rendelkezett minden típusból.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 12. 20:57
Mi nem lopunk mint Sojgu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!