Kiderült, kik is keresnek igazán jól a háborún

2023. április 20. 15:26

Az egyik olajtársaság vezérigazgatója például több mint kétszázszor többet vihetett haza 2022-ben, mint egy átlagos dolgozó.

2023. április 20. 15:26
null

Az Exxon példája több okból is kiugró, a multinacionális vállalat 56 milliárd dolláros nyeresége nemcsak a vállalat életében számít rekordnak, de több, mint amennyit valaha nyugati energiavállalat keresett egy év alatt – nyilatkozta az Indexnek Hortay Olivér. A Századvég energetikai szekciójának vezetője szerint a tavalyi évi eredményeket figyelembe véve a

nyugati olajtársaságok rekordnyereséget értek el.

A legnagyobb integrált európai és amerikai olajvállalatok bevételei megduplázódtak az előző évhez képest. „Az olajtársaságok rekordnyereségei nem azért vannak, mert valami újat vagy innovatívat csinálnak. A nyereségük a háborúból adódó szélhámosság – az Ukrajnát pusztító és világszerte emberek tízmillióit sújtó brutális konfliktus szélhámossága” – ezt maga Joe Biden amerikai elnök mondta ezzel kapcsolatban még októberben.

Milliárdokat keresnek a háborún

A történethez szorosan hozzákapcsolódik egy napokban nyilvánosságra került információ is. Az Exxon vezérigazgatója több mint kétszázszor többet vihetett haza 2022-ben, mint egy átlagos dolgozó, csak úgy repkedtek a prémiumok. Darren Woods,

az Exxon-vezérigazgató juttatási csomagja másfélszeresére, 35,9 millió dollárra nőtt tavaly,

miközben a legnagyobb amerikai olajcégnél dolgozók átlagos fizetése kilenc százalékkal csökkent. A vezérigazgató a jelenlegi árfolyamon 12,1 milliárd forintot keresett 2022-ben, ez 52 százalékkal haladta meg a 2021-es fizetését.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 20. 21:55
"Kiderült, kik is keresnek igazán jól a háborún" köszönik szépen Putyinnak! XDDDDDDDDDDDDD
Igazszó
2023. április 20. 19:20
Hortay maszatol és kerüli az igazságot. A háborún a zsidók kaszálnak. Mindig.
ringwoodite
2023. április 20. 17:26
Nagyobb szelhamossaggal keresik a pénzüket mint a stricik!!
ringwoodite
2023. április 20. 17:24
Ejnye bejnye ezek az amerikai oligarchák!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!