Tizenegy nappal a földrengés után is találtak túlélőket Törökországban

2023. február 17. 13:16

Közben azonban egyre több a szomorú hír, a halálos áldozatok összlétszáma meghaladta a 43 ezret.

2023. február 17. 13:16
null

Tizenegy nappal a február 6-i földrengés után is találtak túlélőket Törökországban.

A 14 éves Oszmán Halebiyét Törökország délkeleti részén, Antakya városában mentették ki a romok alól – közölte az Anadolu állami hírügynökség. Jelenleg kórházban kezelik. A 34 éves Musztafa Avcsit szintén élve találták Antakyában, őt 261 órával a földrengés után. Amikor kórházba szállították, a hordágyról videohíváson keresztül tudott beszélni a szüleivel.

Teljesen elvesztettem már minden reményt. Ez egy igazi csoda. Visszaadták a fiamat. Láttam a roncsot, és azt hittem, onnan senkit nem lehet életben kimenteni.. Felkészültem a legrosszabbra” – mondta Ali Avcsi, a túlélő édesapja.

Az összkép azonban egyre szomorúbb: egyre kevésbé jellemző, hogy még élő embereket találnak a még ott maradt mentőcsapatok, ellenben a halálos áldozatok száma  38 044-re emelkedett, Szíriában pedig 5800 halottat tartanak nyilván. Hozzá kell tenni, hogy a közel-keleti ország északnyugati részén a felkelők harcban állnak Bassár el-Aszad elnökkel, ami megnehezíti a mentési munkálatokat.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

„Agyonüttetett emberek, itt is, amott is" - ezek voltak Magyarország legnagyobb földrengései

Szerencsére Magyarországon nem tartozik a mindennapos események közé a földrengés, ám ez nem jelenti azt, hogy ne is lett volna példa erre a legutóbb Törökországot és Szíriát megnyomorító természeti jelenségre. Összeszedtük a legjelentősebbeket - volt köztük olyan, amelyik tényleg a földdel tette egyenlővé a legszilárdabb épületeket is.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
100000 nácitlanított orosz katona
2023. március 25. 18:03
Az összkép egyre szomorúbb
bambuci
2023. február 17. 17:33
Nem szabad lett volna abbahagyni a keresest
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!