Charles Michel: Káros az EU hitelességére nézve a brüsszeli korrupciós botrány

2022. december 25. 16:11

Az Európai Tanács elnökét „nagyon aggasztják” az elmúlt hetekben feltárt korrupciós vádak.

2022. december 25. 16:11
null

Az Európai Tanács elnöke exkluzív interjút adott a Politicónak. A második elnöki ciklusát töltő belga politikust leginkább a brüsszeli korrupciós botrányról kérdezték.

Az Európai Parlamentet megrázó korrupciós botrány „drámai és káros hatással van az Európai Unió hitelességére”, és megnehezíti Brüsszel számára, hogy több olyan válsággal foglalkozzon, amely jelenleg is érezteti a hatását – hívta fel a figyelmet Charles Michel az interjúban.

Az Európai Tanács elnöke arra is kitért a beszélgetés során, hogy „nagyon aggasztják” azok a korrupciós és bűnszervezettel kapcsolatos vádak, amelyeket a belga rendőrség az elmúlt napokban az Európai Parlament jelenlegi és volt tagjai ellen emelt.

A jövőben meg kell előzni a korrupciót

„Először le kell vonnunk ebből a tanulságokat, és egy olyan intézkedéscsomagot kell kidolgoznunk, amellyel elkerülhetjük az ilyesmit. (...) 

– húzta alá Michel.

A Tanács elnöke a Politicónak adott interjúban arra is rámutatot, hogy „ez a  botrány még inkább megnehezíti azt, hogy az európai polgárok életét jelenleg befolyásoló gazdasági és energiaválságra összpontosítsunk”.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. december 26. 17:51
És az amerikai főnökeitek is fosnak. https://pestisracok.hu/oriasi-botrany-titkos-dokumentumokat-szivarogtatott-ki-musk-kinos-magyarazkodasba-kezdett-az-fbi-es-a-cia/
Zsolt75
2022. december 26. 09:37
Ideje lenne a soros- alapítványokon keresztül korrumpált politikusokat is bezárni. Addig csak süket duma.
Reszelő Aladár
2022. december 26. 01:06
Vagyis rendes lobbitörvényre lesz szükség, az USA ilyen szabálya pont jó lenne, sőt azt is bele lehet írni, hogy nekik eleve mindent szabad. Viszont a magyar helyzeten sokkal többet kellene aggódni, minél több szabályt módosítunk a szaros pénzükért, annál inkább.
Zaj001
2022. december 25. 20:17
Különbséget kell tenni az ET és az EP között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!