Brüsszeli korrupciós botrány: Eva Kaili rács mögött tölti a karácsonyt

2022. december 22. 22:16

Döntött a belga bíróság.

2022. december 22. 22:16
null

Eva Kaili a karácsonyi ünnepeket börtönben fogja tölteni, döntött csütörtökön a belga bíróság – írta meg a Politico. A lap beszámolt róla, hogy a meghallgatást követően (amelyen Kaili ügyvédjei azt szorgalmazták, hogy elektromos nyomkövetővel hazaengedjék) „egy hónappal meghosszabbította E.K. előzetes letartóztatását” – áll a sajtóközleményben.

Az Európai Parlament volt alelnöke közel két hete van börtönben, miután letartóztatták és vádat emeltek ellene a Katar brüsszeli lobbitevékenységével kapcsolatos kiterjedt vizsgálat után, amelyben egy volt európai parlamenti képviselő, egy parlamenti asszisztens és egy nem kormányzati szervezet főnöke is érintett volt.

Kaili egyébként 24 órán belül fellebbezhet a döntés ellen, és 15 napon belül újraértékelhetik az ügyét, viszont az (amúgy szintén görög) ügyvédje, Michalis Dimitrakopoulos azt mondta, hogy nem fellebbeznek a döntés ellen.

Kaili még mindig tagad.

Nyitókép: QATAR'S MINISTERY OF LABOUR / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kutyaszittya
2022. december 24. 10:08
KATARZIS! A sok balhéból bedobtak egyet, hogy Ursuláék ügyeirőll eltereljék a figyelmet. Megvárták a vb döntőt, amikor a figyelem a maximumon van. Precíz wahingtoni szervezés.
209158783
2022. december 23. 14:18
Érdekes, azon senki sem morfondírozik, hogy a sok magyar korrupciós balhéból miért épp az IM-et érintőt fedték fel, s ha már, akkor miért csak a legkisebb sarzsi (igaz, nagy gazember) Schadl szív igazán, a kicsit nagyobb szabadlábon, a legnagyobbnak a haja szála sem görbült.
feux follets
2022. december 23. 13:02
Ez a nő, EU parlamenti kollégáihoz hasonlóan egy niemand. Igaz, dekoratív niemand, aminek a korográfiában meg van a jelentősége. Mondjuk Gurmai Zita kevésbé lenne alkalmas jelenség a maximális media figyelem generálásához. Mert itt valakik pont azon dolgoznak, amit Orbán mondott: fel kell számolni az EU Parlamentet. Hogy a háttérben kik a husszúnadrágos mozgatók, azt csak találgatni lehet. De nem kispályások, az látszik a hirtelen roppant bátor belga rendőrségen, ügyészségen........
hátakkor
2022. december 23. 10:43
Kommunistákra tízszeresen, százszorosan..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!