Olasz lap: Meg kell tanulnunk együtt élni a migránsokkal, akikre nekünk is szükségünk van

2022. november 29. 09:47

A Corriere della Sera szerint „tíz év után az olaszoknak meg kellett volna érteniük, hogy a migráció nem vészhelyzet, hanem strukturális tény”.

2022. november 29. 09:47
null

Az olasz lap arról ír, hogy az Európai Bíróság ítélete szerint a migránsokat szolidáris elv alapján kellene újra elosztani. Az elgondolást ellenző budapesti, varsói és prágai (tehát a visegrádi országok) kormányok ezt nem fogadták el. 

A migrációs nyomás főként 2011 óta érezhető az olasz partoknál. Úgy fogalmaz a Corriere, hogy „tíz év után az olaszoknak meg kellett volna érteniük, hogy

a migráció nem vészhelyzet, hanem strukturális tény, amelyet irányítani kell, mert mindig is létezni fog.”

Ezt azzal magyarázták, hogy a migráció folyamatos lesz a háborúk, a klímaváltozás, a jobb életkörülmények keresése miatt. Állításuk szerint „meg kell tanulnunk együtt élni a migránsokkal, akikre nekünk is szükségünk van”.

A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint Spanyolországnak több mint 100 ezer illegális migránssal, Franciaországnak csaknem 500 ezerrel, Németországnak 1,2 millióval kell megküzdenie, míg Magyarország és Lengyelország néhány millió ukrán menekültet kezel. 

Nyitókép: Filippo Monteforte/AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
osbehemot
2022. november 29. 20:30
Szerintem a kurva anyátokat, mocsadék libsik!
Vakfolt
2022. november 29. 18:37
Te figyu, ha nektek van szükségetek rájuk, miért nekünk akarjátok ide elosztani?
Kriszta67
2022. november 29. 16:45
Ha szükségetek van rájuk, mi a kurva anyátokért akarjátok szétosztani őket? Nekünk nincs szükségünk rájuk, ezért nem is engedjük be őket. Legfeljebb átosonhatnak az országon a fényességes nyugat felé.
kukasmacska
2022. november 29. 15:52
Kedves elképzelés, hogy majd ők fognak takarítani, autót szerelni, szemetet hordani, szalag mellett dolgozni, kikötőben rakodni, leszedni a gyümölcsöt +39 fokban, időseket ápolni, vagyis elvégezni az összes melót, amihez a fehér embernek nem fűlik a foga, mindezt centekért, közben csendben beilleszkednek és még hálásak is lesznek. Hát nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!