Az oroszok eltávolítottak egy ukrán emlékművet Mariupolban

2022. október 19. 15:50

A gránitból készült holodomor szobrot építési anyagként hasznosítják újra.

2022. október 19. 15:50
null

Eltávolítottak egy holodomor emlékművet az oroszok által megszállt Mariupolban a Moszkva által kinevezett tisztviselők. Az emlékművet egy teherautódaru segítségével bontották le szerda reggel. A megszállók azt mondták, hogy a gránitot építőanyagként dogozzák fel – írta az ukrán sajtó.

Az oroszok által beiktatott kormányzó azt nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban, hogy

Az emlékmű lebontására több szakértő is reagált. Artem Bobrovszkij, a Donyecki Nemzeti Egyetem tanszékének vezetője elmondta, hogy véleménye szerint nem Ukrajnát és nem a Donbászt érintette leginkább az 1932-33-as éhínség, hanem Kazahsztánt, a Volga-vidéket és az Észak-Kaukázust – idézte a történészt a portál.

Az emlékmű eltávolításáról készült felvételt alább tekinthetik meg:

*** 

A holodomor az ukrán nép történetének egyik legnagyobb katasztrófája: közvetlen halálos áldozatainak számát 3-3,5 millió és 7,5 millió közé teszik. A katasztrófa része volt a nagy szovjet éhínségnek, amely a Szovjetunió más részeit is érintette.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. október 19. 19:13
a történelmet a nyertes irja....
Házam Hazája
2022. október 19. 18:35
Ledobnám Kijevre.
oskar
2022. október 19. 17:55
Nem tudom, hogy Ukrajnában kiket okolnak a holodomor miatt? Ha az oroszokat akkor, az tévedés, mert az oroszok között is legalább annyi volt az áldozat. Akkori kommunista szovjet vezetésben jórészt nem oroszok voltak.
masikhozzaszolo
2022. október 19. 17:26
Ma már csak emlék. A mű pihen. Az alkotó forog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!