Norvégia fokozza a katonai készültséget a háború miatt

2022. október 31. 14:42

„A megnövekedett feszültségek miatt ki vagyunk téve a fenyegetéseknek” – közölte a norvég miniszterelnök.

2022. október 31. 14:42
null

Norvégia kedden fokozott készültségi szintre helyezi hadseregét – közölte Jonas Gahr Störe miniszterelnök, aki az elmúlt évtizedek legsúlyosabb biztonsági helyzetének nevezte a jelenlegit, írja a Reuters.

A norvég kormányfő kifejtette: „Nincs arra utaló jel, hogy Oroszország kiterjesztené hadviselését más országokra is, de a megnövekedett feszültségek miatt ki vagyunk téve a fenyegetéseknek, a titkosszolgálati műveleteknek és a befolyásolási kampányoknak”.

Az ország honvédelmi minisztere arról számolt be, a fegyveres erők kevesebb időt töltenek majd kiképzéssel, és több időt fordítanak műveleti feladatokra. A hadsereg gyors mozgósítású ereje pedig aktívabb szerepet fog játszani – tette hozzá Bjoern Arild Gram.

Fotó: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2022. október 31. 22:43
Na, akkor bemelegítésnek minden norvég dugjon seggbe minden norvégot! Egészségetekre!
MintaPedagógus
2022. október 31. 16:46
Az első kettő után a 3. világháborút is kiprovokálja az USA. Ennek látjuk mind több jelét...
Vata Aripeit
2022. október 31. 16:17
Csak csendben szóltak az usákoknak, hogy norvégia figyel. A svédek sem véletlenül nem avatnak be senkit a vizsgálódásaikba ....nyilvánosan. Mi folyik ott északon?
Namond
2022. október 31. 15:59
Nocsak ezek is ludasak az Északi Áramlat elleni terror támadásban? Az ő kikötőikbe futottak be a svédektől induló aknákat ledobó hajók?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!