Vörös lidércet kaptak lencsevégre Dél-Franciaországban

2022. szeptember 05. 15:53

A felvétel készítőjét is meglepte a szombati „lidércvadászat” eredménye.

2022. szeptember 05. 15:53
null

Lélegzetelállító felvételt készített Nicolas Escurat a tőle több mint 300 kilométerre fekvő, Valence környékén tomboló zivatar fölött felvillanó vörös lidércről. A felvételek a Château de Beynac kastély közelében készültek – számolt be az Időkép.

A fotós a Facebook-oldalán azt is elárulta követőinek, hogy nem első alkalommal próbált vörös lidércet megörökíteni gépével. A szombat esti „lidércvadászat” eredménye őt magát is meglepte, mivel a vihar nem volt erős, viszont kamerái pont a megfelelő irányba voltak beállítva – ismertette a lélegzetelállító fénykép és videó rögzítésének körülményeit a portál.

A vörös lidérc az úgynevezett magaslégköri fényjelenségek vagy rövid életű felvillanások közé tartozó fényjelenség. 1989-ben fedezték fel az Egyesült Államokban, amikor viharfelhőket figyeltek meg. A vörös lidércek kizárólag viharfelhők felett keletkeznek, nagyobb villámkisülések után. 

A villanássorozatról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Nicolas Escurat Facebook-oldala

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. szeptember 06. 09:12
Vörös jelek a Hadak Útján: Franciaországban valami készül, Rongyos hadak, roppant hadak Seregelnek vígan, vitézül. (Ady)
Reszelő Aladár
2022. szeptember 06. 09:09
Ez csak egy Amazon promó a Gyűrűk ura sorozatukhoz. Nincs kétség, Szauron visszatért.
kisgul
2022. szeptember 05. 16:59
Patakiért jöttek az ufókok, csak eltévesztették a címet!
annamanna
2022. szeptember 05. 16:57
Ez a jelenséget felülnézetből (franciául) magyarázza el, azért a felvételek érthetőek: https://www.youtube.com/watch?v=KSEFn_ZrUAQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!