Jön a következő uniós szankciós csomag Oroszország ellen

2022. szeptember 22. 13:19

További exporttilalmakat vezethet be az EU a következő szankciós csomag keretében.

2022. szeptember 22. 13:19
null

Az Európai Bizottság újabb szankciós csomagot készít elő, erről döntöttek az uniós külügyminiszterek – jelentette be Josep Borrell külügyi főképviselő New Yorkban, ahol valamennyi tagállam képviselője részt vesz az ENSZ éves közgyűlésén.

Úgy döntöttünk, hogy a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket vezetünk be Oroszországgal szemben, a partnerekkel együttműködve

– fogalmazott Borrell.

Kiadott nyilatkozatában ez olvasható: „Az ENSZ Alapokmányával és a nemzetközi joggal összhangban Ukrajna gyakorolja legitim jogát, hogy megvédje magát az orosz agresszióval szemben, hogy visszaszerezze teljes ellenőrzését területe felett, és joga van felszabadítani a megszállt területeket nemzetközileg elismert határain belül. Üdvözöljük az ukrán fegyveres erők bátorságát és sikereit a jelenlegi ellentámadás során.

Továbbra is támogatjuk erőfeszítéseit katonai felszerelések biztosításával, amíg szükséges”.

Várhatóan jövő hétre véglegesítik a csomagot. Tartalmáról Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke árult el többet, aki még a külügyi tanácsot megelőzően a CNN-nek adott interjút.

„Készek vagyunk további gazdasági terheket róni Oroszországra, valamint az Oroszországon belüli és kívüli magánszemélyekre és entitásokra, akik politikailag vagy gazdaságilag támogatják őket. Ezenkívül további exportellenőrzést fogunk javasolni a polgári technológia tekintetében, amint Oroszország átáll a teljes háborús gazdaságra” – mondta a Von der Leyen.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. szeptember 22. 18:53
ez már a 3654876. ik szankciós csomag az oroszok ellen, amit az oroszok ugyan ennyiszer röhögtek ki!.... lassan európa beledöglik..és a tél még előttünk!......szóval?....és a medve egyre jobban bekeményít!....
csak ésszel
2022. szeptember 22. 13:55
Nincs mese, az egyetlen megoldás: Európa népeinek ébrednie kell. Az olasz választások várt kimenetele kijózanító pofonnal ér majd fel a brüsszeli döntéshozók számára, de messze nem lesz elég. A lakossági elégedetlenségnek eszkalálódnia kell. 2024 májusában lesznek a következő EP választások, talán addigra még reménytelen határozott fordulatot várni, de még az is összejöhet. Csak vergődjünk is el odáig. Európának és az Uniónak le kell vetnie az újkori bolsevizmust magáról, mert különben a kontinens a vesztébe rohan. Ezért nem Huxit, hanem változást Európában!
pandalala
2022. szeptember 22. 13:55
Józsi6
2022. szeptember 22. 13:51
Az USA így szankcionál: "Az Associated Press beszámolója szerint az invázió kezdete óta több mint 3600 hajó érkezett amerikai kikötőkbe orosz fával, fémmel, gumival és egyéb áruval megrakva. Ez ugyan jelentős visszaesés a tavaly ugyanebben az időszakban mért mintegy hatezer hajórakományhoz képest, de hivatalos adatok szerint így is havi egy-három milliárd dollár értéket meghaladó importot jelentett az ukrajnai invázió kezdete óta. A műtrágya behozatalát kimondottan támogatja a washingtoni kormányzat, ebből több mint száz szállítmány érkezett február vége óta. Ami a legfontosabb cikkeket illeti, Oroszország kulcsfontosságú beszállító alumíniumból, acélból és titánból – ezeknek a termékeknek a kitiltása drámaian megemelné az árakat, miközben az amerikai fogyasztók számára is nagy gondot okoz a négy évtizedes csúcson lévő infláció. Az AP által gyűjtött adatok szerint több mint 900 hajó érkezett 264 tonnányi fémmel február óta, az orosz alumíniumból az Egyesült Államokban autóalkatrészeket, repülőgépeket, italosdobozokat, kábeleket, létrákat és napelemkereteket gyártanak. A Ruszal amerikai részlegét áprilisban vásárolták fel, az új cég, a PerenniAL csak júliusban több mint 35 ezer tonna alumíniumot importált Oroszországból. Van még Lejjebb asszony mikor szankcionálja az USA-t ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!