Letartóztatták Dzsamal Hasogdzsi egyik feltételezett gyilkosát

2021. december 07. 17:15

Letartóztattak Franciaországban egy szaúdi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett Dzsamál Khasogdzsi újságíró meggyilkolásában – adta hírül a BBC.

2021. december 07. 17:15
null

Letartóztattak Franciaországban egy szaúdi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett Dzsamál Khasogdzsi újságíró meggyilkolásában.

Khaled Aedh Al-Otaibit kedden a Charles-de-Gaulle repülőtéren tartóztatták le – írja a francia sajtó.

A férfi egyike annak a 26 szaúdinak, akit Törökország az újságíró meggyilkolása miatt keresett. A 33 éves volt szaúdi királyi gárdista a saját neve alatt utazott, amikor bírósági letartóztatásba helyezték – közölte az RTL rádió.

Hasogdzsit, aki a rijádi kormány elsőszámű kritikusa volt, 2018 októberében gyilkolták meg a szaúdi konzulátuson Isztambulban.

Szaúd-Arábia közölte, hogy a Washington Post egykori újságíróját egy „ diverzáns hadműveletben” ölte meg egy ügynökcsapat, akiket azért küldtek, hogy rábírják őt, hogy térjen vissza a királyságba. A török ​​tisztviselők ezzel szemben álltják, hogy az ügynökök a szaúdi kormány legmagasabb szintjeitől kapott utasítások alapján jártak el.

(BBC)

Fotó: MOHAMMED AL-SHAIKH / AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. december 08. 06:10
Aki tudja, hogy külföldön körözik ő minek utazgat? Hernádi sem jár külföldre, mert ugyanígy járhatna.
Gullwing
2021. december 07. 18:00
Arab belügy hogy ki-kit nyír ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!