ENSZ: Három hét alatt tizenkét gyilkosság történt az al-holi menekülttáborban

2021. január 22. 16:39

Az áldozatok szíriai és iraki állampolgárok, köztük egy iraki nő is volt.

2021. január 22. 16:39
null

Csak az év eleje óta tizenkét gyilkosság történt az északkelet-szíriai al-Hol menekülttáborban – közölték az ENSZ vészhelyzeti segélyekért felelős koordinátorai.

Imran Riza és Muhannad Hadi csütörtök esti közleményükben komoly aggodalmukat fejezték ki a menekülttáborban uralkodó közbiztonsági állapotok miatt. Az áldozatok szíriai és iraki állampolgárok, köztük egy iraki nő is volt. Ezen felül egy erőszakos összetűzésben egy ember súlyosan megsebesült. Az al-Hol menekülttábor a polgárháborús ország szíriai kurd csapatok által ellenőrzött részében található. Az ENSZ adatai szerint több mint 60 ezer lakójával a legnagyobb ilyen létesítmény Szíriában. A tábor lakóinak több mint 80 százaléka nő és gyermek. Több ezren az Iszlám Állam terrorszervezet egykori hívei, illetve most is a dzsihadisták híveinek számítanak. Sokan közülük külföldiek. Jogvédők

már régóta kifogásolják a túlzsúfolt létesítményben uralkodó embertelen körülményeket.

A német kormány tavaly aggodalmát fejezte ki, hogy al-Hol a dzsihadista szervezethez köthető, ott élő emberek miatt egyfajta „terror iskolává” válhat. Az ENSZ vészhelyzeti segélyekért felelős koordinátorai szerint az erőszakhullám veszélybe sodorja a humanitárius segélyezést is a táborban. A világszervezet tavaly közölte, hogy sok kisgyerek hunyt el a többi között alultápláltság és belső vérzések szövődményei miatt.

(MTI)

Nyitókép: életkép egy szíria menekülttáborból.Forrás: ATV/You tube

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2021. január 23. 12:30
Kevés,nagyon kevés.
Box Hill
2021. január 22. 20:58
Szakmai vita az agysebészek között.
Karbantartó9
2021. január 22. 20:42
Szíves olvasnék pl olyasmit, hogy az ENSZ három új kórházat és egy ötezer lakásos összkomfortos lakótelepet épített Szíria észak-keleti részén, ahol négy iskola is épül, augusztusra az is kész. De ilyesmit nem olvasunk, mert ilyesmi nem történik. Helyette szájtépés, hogy segítsen valaki más, megy a blabla, a semmi. Ócska kis világban élünk, ahol az ilyen értelmetlen vérszívó pénztemetők számottvő szervezetként működhetnek.
Mich
2021. január 22. 20:34
Aképmutató ENSZ most megpróbál lármázni, hátha elviszi valaki a (halott/bebörtönzött/bujkáló) terroristák asszonyait és gyerekeit (és eltartja őket amíg fel nem nőnek, új terroristának...)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!