Gyógyulás után újra el lehet kapni a koronavírust

2020. szeptember 07. 10:56

Az immunrendszer nem tudja kivédeni az újrafertőződést.

2020. szeptember 07. 10:56

Hongkongi kutatók találtak egy 33 éves férfit, aki biztos, hogy kétszer is elkapta a koronavírust – írja az Index.

Állításuk szerint az első fertőzés után csak közepesen enyhe tüneteket produkált a férfi, a hónapokkal későbbi második esetben pedig már tünetmentes volt. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a férfi immunrendszere kifejleszthetett bizonyos szintű védekezést a vírus okozta megbetegedés ellen, bár a vírus újbóli fertőzését nem tudta kivédeni.

Ezzel szemben az Egyesült Államokban regisztráltak olyan esetet is, amikor a második fertőzés volt a súlyosabb.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. szeptember 07. 15:11
Szerintem a BLM vírus sokkal súlyosabb. Mert az agyat is roncsolja.
lemez
2020. szeptember 07. 14:03
Nem kavart nagy vihart a világban,mikor a Nobel dijas virológus azt tette közzé,hogy ipari baleset terméke a koronavirus.Genetikailag manipulált mestergéses virus.
fogas paduc
2020. szeptember 07. 13:21
Ha nem betegítette meg, akkor nem mondható, hogy megfertőzte. Felsorolni is nehéz lenne, hogy hány fajta mikroorganizmusnak ad a testünk " otthont".
ElBundi
2020. szeptember 07. 12:47
A médiális agymosás és manipuláció ezerrel folyik. Pár hónap, és a birkanépet olyannyira elökészítik, hogy már csak annyi választéka lesz, jobb vagy a bal karját nyújtsa a méreginekció bepumpálásához. Itt is van nem kevés az agymosottakból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!