Alig tapasztalható mozgás a szerb-macedón és a szerb-bolgár határon

2018. április 03. 13:57

A nyugat-balkáni migránsútvonal két évvel ezelőtti lezárása óta Szerbián keresztül egyre kevesebben próbálnak meg Nyugat-Európába jutni, a szerb védelmi minisztérium ezért visszavonta a határon járőröző katonákat a két határszakaszról.

2018. április 03. 13:57

Mivel alig tapasztalható mozgás a szerb-macedón, illetve a szerb-bolgár határon azóta, hogy lezárták a balkáni migrációs útvonalat, a szerb védelmi minisztérium visszavonta a határon járőröző katonákat a két határszakaszról – adta hírül a Vecernje Novosti című belgrádi napilap kedden. A migránsválság kitörését követően, az utóbbi 20 hónapban a katonaság a rendőrséggel közösen védelmezte a macedón és a bolgár határszakaszt. Ezt a feladatot a jövőben kizárólag a belügyminisztérium munkatársai végzik majd. 

A rendőrség és a katonaság a közös járőrözés során több mint 23 ezer illegális migránst akadályozott meg abban, hogy belépjen Szerbiába, valamint 172 embercsempészt fogott el.  A legfrissebb adatok szerint Szerbiában jelenleg körülbelül négyezer migráns tartózkodik, aki arra vár, hogy bejuthasson az Európai Unióba. A nyugat-balkáni migránsútvonal két évvel ezelőtti lezárása óta Szerbián keresztül egyre kevesebben próbálnak meg Nyugat-Európába jutni, a migránsok inkább a – sokkal veszélyesebb – tengeri útvonalakat választják.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. április 03. 16:13
Ez borzasztó és éppen a választások előtt néhány nappal! A migránsok ne avatkozzanak bele a magyarországi választásokba! Jöjjenek sokan, mert így sok kormánypárti politikusnak fogják szándékosan elveszejteni a munkáját. Szebb Jövőt!
drkovax
2018. április 03. 15:52
Remélem azért a térképet nem mellékelték arról, hogy hol szüntették be a járőrözést és nem is adják ki "közérdekű adatkérés"-re ...
kisgul
2018. április 03. 15:50
Minek bajlódjanak a sárban,amikor jöhetnek repülővel is? Pár óra kényelmes repülés,és már Beogradában is vannak!
balbako_
2018. április 03. 15:38
Hála nekünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!